Babiš bude bojovat sám se sebou. Impulsivní chování mírní ve stylu Zemana, míní expert

Andrej Babiš

Poté, co lídr hnutí ANO oznámil kandidaturu, změnil své chování, všiml si komentátor Práva Thomas Kulidakis. Andrej Babiš (ANO) podle něj mírní svou impulsivní náturu a snaží se být rozvážný, ač kritický, stejně jako prezident Miloš Zeman nebo bývalý prezident Václav Klaus. Bojovat tak bude zejména sám se sebou.

„Bude to souboj Babiše s ním samým. Je hodně impulzivní a uvidíme, jestli bude umět působit jako klidný státník. Pokud na někoho vyjede, tak mu to nepřidá. Už teď při vystupování kritizuje mírněji,“ zhodnotil ve vysílání CNN Prima NEWS Kulidakis.

Babiš kandidaturu oznámil až před pár dny, nyní odevzdal přihlášku do voleb s 56 poslaneckými podpisy. „Rétorikou se snaží se dostat k tomu, co uměli Zeman a Klaus, kteří kritizovali ale mírně, použili nějaký výstižný bonmot, který lidé snadno pochopili. Nevypadají pak tak agresivně,“ dodal komentátor.

Zeman už dříve uvedl, že by si přál na Hradě Babiše nebo odborového předáka Josefa Středulu. První kolo prezidentské volby se bude konat 13. a 14. ledna, druhé o dva týdny později. To vše v době, kdy se Česko potýká s krizí a sociální nůžky mezi bohatými a chudými se nebezpečně rozevírají. „Může to být smrtící koktejl,“ dodal politolog Pavel Šaradín. Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

Tagy: