Babiš místo chození do práce projíždí české háje v káře za miliony, glosoval Klempíř

Andrej Babiš a jeho obytný vůz

360° (525)

V době premiérování Andrej Babiš kritizoval opozici, že nechodí do práce. Nyní, když se stal řadovým poslancem a přebral jejich roli, je to však on, kdo podle politického marketéra Oty Klempíře nesedí v lavicích. „V pracovní době objíždí veletraktorem české luhy a háje jako táborový řečník,“ prohlásil v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

„Pamatuji si, kdy poslanci Babišova hnutí vyhlásili vládní koalici, že nechodí do práce a nejsou tam. Nyní šéf ANO v pracovní době objíždí veletraktorem české luhy a háje jako táborový řečník a dští síru. Místo toho, aby byl ve Sněmovně a schvaloval zákony,“ uvedl Klempíř.

Komentátor Českého rozhlasu Radko Kobičko zauvažoval, jaký je smysl politikových cest. „ANO je v opozici v menšině. Nyní lze říci, že lídr hnutí dělá volební kampaň, otázkou ale je, co chce dělat. Zda je to kampaň před prezidentskými volbami nebo komunálními se senátními. Zdá se však, že se Babiš skutečně připravuje na prezidentské volby,“ podotkl.

Dodal, že sami voliči mohou říci, zda jim Babiš v karavanu, namísto toho, aby seděl v poslanecké lavici, vadí. „Jak se ale zdá, nevadí jim to. Navíc, prací jsou i mítinky,“ pronesl v reakci na slova Klempíře. Ten reagoval: „Měl by být v Parlamentu. Ale pracovat v káře za deset milionů...“

Babiš se bojí spravedlnosti

Podle Kubička zůstává otázkou, zda bude kampaň efektivní. „Babiš se již nestane premiérem, nemá spojence, všechny si je odrovnal. Jestli bude prezidentem, záleží na tom, kdo se mu postaví,“ pronesl. Klempíř si následně sám položil otázku, proč by chtěl být šéf hnutí ANO prezidentem. „Možná by mu chyběla světla poslaneckých ramp, mítinky a řeči v televizi. Nebo se obává ramene spravedlnosti,“ přemítal.

Svými slovy odkazoval zejména na kauzu Čapí hnízdo. „Ta se ještě nedořešila, bude to trvat. Když to ale dopadne, jeho odsoudí, tak jak bude jednat s bankami? Co s ním bude? On prezidentem musí být,“ uvedl.

„Sice to má logiku, ale zřejmě nechce jen beztrestnost. Prezident by měl být silná politický figura. Neuznávám politické rychlokvašky. Navíc to má svou logiku – premiérem byl Klaus i Zeman. Jiní premiéři jako Nečas nebo Sobotka odcházeli s ostudou. Životaschopného máme jen Babiše,“ reagoval Kubičko.

Tagy: