Babiš rozjíždí permanentní kampaň: Při konverzaci s voliči si neodpustil narážku na Fialu

Andrej Babiš začal s kampaní

Andrej Babiš rozjíždí kampaň

Do souboje o křesla v Evropském parlamentu se zapojí těžké politické váhy. I když se třeba u hnutí ANO stále neví, kdo konkrétně bude kandidovat, předseda Andrej Babiš už rozjíždí kampaň. Svým kandidátům chtějí pomáhat i premiér Petr Fiala nebo šéf SPD Tomio Okamura. Červnové volby prý totiž budou mimořádně důležité.

Přes zimu objede sokolovny, firmy a kulturáky, od března začne vystupovat na náměstích. Andrej Babiš se pouští do permanentní kampaně. Česko totiž v červnu čekají volby do Evropského parlamentu, na podzim pak do krajů a části Senátu.

ČTĚTE TAKÉ: Obměna ministrů by Fialovi prospěla, míní expert. Vyjmenoval, koho by měl premiér odvolat

Šéf ANO nyní například navštívil vánoční trhy, na kterých si neodpustil rýpavou poznámku do svého nástupce na pozici premiéra Petra Fialy (ODS). „Mají Nuttelu, ty brďo. Dáte si trdelník s Nuttelou?“ tázal se kolemjdoucích, načež mu jedna z dívek odpověděla, že Nuttelu nejí. „Vy snad nemáte ráda pana premiéra nebo co,“ zažertoval s odkazem na kauzu předsedy vlády, který při návštěvě německého supermarketu poukazoval na značně nižší cenu této oříškové pomazánky, než jaká je u nás, za což sklidil vlnu kritiky.

Zatímco se staršími voliči se Babiš potkal u stánků, za mladšími šel bruslit. „Já jsem nebruslil padesát let. To je na zabití, fakt. Co, holky?“ vtipkoval s místními.

„Chci kampani věnovat maximální čas. Musím odmakat všechny volby, i když nekandiduji, je to takový můj úděl,“ řekl CNN Prima NEWS.

A skutečně to plní. Hned druhý den po návštěvě trhů se přesunul do Markvartic, kde navštívil zemědělskou společnost Zema. S sebou vzal i bývalou ministryni, a hlavně kandidátku do Bruselu, Kláru Dostálovou (za ANO).

Do kampaně se plánuje zapojit také premiér Fiala, který chce pomoci koalici Spolu. „Naše vláda čtyřikrát jednala v různých regionech, nejsme zavřeni někde za dveřmi. Nemusíme to pořád vytrubovat, jako to dělá Andrej Babiš,“ sdělil.

Ani ostatní lídři nezůstanou stát opodál. Šéf SPD Tomio Okamura už třeba natáčí videa se svými kandidáty na europoslance. „Jelikož SPD na rozdíl od hnutí ANO představilo své lídry a hlavní body programu již před dvěma týdny, byla tím kampaň do Evropského parlamentu zahájena námi,“ sdělila pro CNN Prima NEWS mluvčí SPD Barbora Šťastná.

Za hnutí STAN se bude snažit zaujmout třeba neúspěšná prezidentská kandidátka Danuše Nerudová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vystrčil vánočním poselstvím přilévá olej do ohně. Kritizuje, že mám rád lidi, vytkl Babiš

Tagy: