Balšínek: Babiš potvrzuje, že je nepřijatelný. Odrazuje své voliče, prohra může být drtivá

Andreji Babišovi (ANO) se vůbec nedaří jeho strategie znechutit volby příznivcům Petra Pavla. Šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek to uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS. Podotkl, že bývalý premiér začal dělat obrovské chyby a zamotává se do svých výroků. „Je zde předpoklad, že jeho prohra může být drtivá,“ dodal.

„Babišovi se daří pravý opak – odrazuje od sebe voliče. Potvrzuje se to, že je Babiš nepřijatelný. Za celý rok se mu to nepodařilo zvrátit. Dostává se pod tlak, dělá obrovské chyby, zamotává se do svých výroků. Je zde předpoklad, že jeho prohra může být drtivá,“ zdůraznil Balšínek.

Stejný názor má i politolog Petr Robejšek. „O výsledku voleb je už rozhodnuto. Stačí, aby ten, který si přečetl výsledek prvního kola voleb, uměl sčítat. Nutně mu vyjde, že jde už pouze o to, jak vysoká bude výhra Petra Pavla,“ podotkl.

Balšínek označil za nepřijatelný výrok Babiše o české „nepomoci“ Polsku v případě napadení. „Měl jsem výhrady k tomu, jak byla debata vedena, ale zde nešlo o provokaci. Babiš udělal chybu a šel pod tlak. Řekl výrok, kterého pak litoval. Z voleb se mu nepodařilo udělat referendum o vládě, je to referendum o Andreji Babišovi,“ konstatoval Balšínek.

Volby jsou čistě o emocích

Doplnil, že by si Babiš neuškodil, kdyby do debaty nešel. Podle jeho názoru, ve třetí přímé volbě prezidenta jde v Česku čistě o emoce. „Mohl si uškodit jedině tím, jak vystupoval. Volba není o zásadních tématech, ale o referendu o Babišovi. Ani jeden z kandidátů nepřišel s kontroverzním tématem, obávali se ztráty voličů,“ vysvětlil.

Na závěr zhodnotil budoucnost země v případě, že by volby vyhrál Pavel. „Má blíže ke koaliční vládě než k ANO, koalice Spolu ho přeci jen podpořila. Dojde k posílení koaličního tábora, ale nemyslím si, že by došlo k nějaké totalitě, jak říká Babiš,“ zdůraznil Balšínek.

Tagy: