
Německo nás potřebuje k revizi Green Dealu, míní Kubáček. Co přinesou tamní volby Česku?
Pokud si myslíte, že jste již zažili všechny trendy pražských barů, připravte se na výpravu do dvou míst, která vás donutí zamyslet se nad tím, co všechno může bar skýtat. Ideas are Bulletproof a AnonymouS Shrink's Office nejsou jen podniky s alkoholem, nýbrž zážitky, kde se spojuje umění, mystika a kapka toho záhadného kouzla. Vstupte s projektem Za barem do těchto světů, kde koktejly nejsou jen pití, ale filosofie.
Prague Cocktail Week. Jedinečná příležitost pro milovníky koktejlů a gastronomie vychutnat si týden plný zážitků, objevování nových chutí, míst a samozřejmě oslavu umění barového řemesla jako takového.
Po čem bary touží? Aby byly den co den narvané k prasknutí. Aby měly stálou klientelu a její uznání. A aby hosté milovali jejich drinky. No a jeden prototyp takového podniku tu máme. Tady je malá nápověda: Běžte do Krymské, hledejte nejplnější místo v ulici, usaďte se, dejte si Dekomponované tiramisu nebo Koprovku a buďte jako doma. S projektem Za barem jsme tak učinili a natočili pro vás reportáž. Vítejte v Café bar Pilotů.
Pamatujete na legendární pražský Grandhotel Evropa? Budova dospěla k ikonickému znovuzrození. Po téměř 10 letech rekonstrukce otevřel hotel W Prague, ve kterém se v podzemních prostorách nachází skrytý poklad – bar Minus One. Hosté tak mohou navštívit prémiovou koktejlovou scénu pod vedením držitele několika ocenění včetně Barmana roku Jana Šebka. A takový zážitek jsme si s pořadem Za barem nemohli nechat ujít.
Ve dne bistro, večer bar. Řeč je o pražském podniku Monk, který sídlí na Maltézském náměstí, tedy stejné adrese, jako někdejší proslulá restaurace U Vladaře. První pobočka bistra byla otevřena před šesti lety na Starém Městě v Michalské ulici. Dnes se ale projekt rozrůstá a do čela barového týmu se postavil ostřílený Matěj Kochan, jehož předchozím působištěm byl pražský bar AnonymouS. Čím je se svým týmem originální a jak propojuje koktejly s kulinářstvím, jsme zjišťovali s pořadem Za barem.
Očekávané pokračování knihy The Cocktail Balance 2.0 od Stanislava Harciníka je připraveno k vydání v polovině listopadu. Moderní příručka pro barmany rozdělená do tří částí – teoretické, praktické a inspirativní – pokrývá na 290 stranách všechny aspekty této profese. V teoretické části Harciník servíruje poznatky, které získal vlastní zkušeností, od kreativity až po výpočet nákladů na koktejl, dělí se o metody, postupy a body, které je třeba mít na paměti. Zážitek hosta je rovněž nesmírně důležitý a řada kapitol se zabývá různými aspekty, které ho ovlivňují, včetně pohostinnosti, designu či neurogastronomie.
Whisky teče proudem, informace létají vzduchem, barmanská esa se rvou o titul a oči přítomných hostů nevědí, kam se dívat dřív. Právě tak vypadala akce Whisky Life! Prague, která proběhla začátkem listopadu a na české scéně není žádným nováčkem. A projekt Za barem u toho nemohl chybět.
Už 1. a 2. listopadu se na pražské Novoměstské radnici odehraje jedenáctý ročník Whisky Life! Prague, největšího tuzemského setkání milovníků whisky. Návštěvníci z řad odborníků i široké veřejnosti budou mít po oba dny možnost objevovat rozmanitost destilátu, k dispozici bude okolo 500 různých druhů whisky. Zájemci se dále mohou zúčastnit edukativních masterclass vedených tuzemskými i zahraničními odborníky, na programu je také barmanská soutěž a ukázka skotských tanců. Kromě toho mohou návštěvníci hlasovat o nejlepší whisky festivalu.
Na Krétě došlo v pátek k vážné otravě. Barmanka z městečka Gouves nalila turistům a kolegům žíravinu místo rakije. Pět lidí skončilo ve vážném stavu v nemocnici, uvedl web Athens News. Okolnosti případu vyšetřuje policie.
Unikátní koncept. Profesionální servis. A jedinečné koktejly reflektující ta nejslavnější představení Národního divadla. Chcete si vyzkoušet Labutí jezero nebo Sněhovou královnu s pokrývkou strouhaného ledu dle japonské metody kakigori? Pak je pro vás to pravé nově otevřený bar Forbína v prostorách Paláce Lažanských v Praze, kam jsme se s projektem Za barem podívali.
Největší barmanská událost roku, finále prestižní soutěže Diageo Reserve World Class pořádané společností STOCK Plzeň-Božkov, má svého vítěze. Jubilejní 10. ročník ovládl svým barmanským uměním František Dandáš, který bude mít možnost reprezentovat Českou republiku na světovém klání v Šanghaji. Vítěz rovněž obdržel originální cenu vytvořenou designérem Janem Plecháčem.
Kdy a kde si dát dobrý drink, tomu se meze nekladou. Nevíte ale jaký, koktejly vybíráte především na základě barvy a chcete zkrátka něco dobrého? Pak jsou pro vás narozeniny koktejlu tou pravou akcí. Začíná totiž Prague Cocktail Week. Redakce CNN Prima NEWS nahlédla do zákulisí příprav akce. České špičky barmanského řemesla prozradily, jak si aktuálně česká mixologie ve srovnání se světem stojí, a shodly se, že nejlepší zákazník je ten, který se nebojí experimentovat.