Itálie v Praze aneb Slunce a Aperol mění terasu v Mánesu na oázu klidu

Kde najít ideální místo pro večery s přáteli i nezapomenutelné západy slunce? Kde jsou nejlepší Aperol, Campari či Sarti Spritzy? Kde zkrátka skloubit dokonalý mix italské chuti s pražskou atmosférou? No přece na Aperol terase Mánes, kam jsme se s projektem Za barem vydali.
Když jsou podzimní večery horké a město ožívá terasami, jedno konkrétní místo si zaslouží vaši pozornost – Aperol terasa v Mánesu. Skrytá perla na břehu Vltavy láká nejen milovníky osvěžujících drinků, ale i ty, kteří chtějí nasát jedinečnou atmosféru pražského centra.
ČTĚTE DÁLE: Restaurace La Gare slaví 15 let aneb Pařížská atmosféra uprostřed Prahy
„Campari se nepije jako samotný produkt. Největší chyba je, když ho někdo dostane teplé v koktejlové sklenici. Pít se má na ledu nebo v nějakém drinku, protože je to tak silná a koncentrovaná hořká chuť, že je potřeba, aby se s něčím zředila,“ upřesňuje ambasador značky Milan Zaleš.
Zářivě červený italský bitter Campari, jehož ikoničnost se mohla zrodit jen z opravdové vášně „Red Passion“. Je moderní klasikou, srdcem těch nejznámějších a nejoblíbenějších koktejlů na světě. Prostřednictvím podmanivých vizuálních a chuťových zážitků stimuluje smysly.
Podle jeho kolegy, ambasadora značky Aperol Filipa Jančárka se upouští od tvrdého alkoholu a v trendu jsou nyní lehčí drinky jako Spritzy. „Tak například Aperol Spritz je drink, který se dá vychutnávat celoročně nezávisle na věku či pohlaví.“
Aperol je ikonický italský aperitiv s jasně oranžovou barvu a jedinečnou hořkosladkou chutí, jehož receptura se od dob svého vzniku v roce 1919 nezměnila. Vzniká infuzí bylin, koření, kořenů a ovoce.
Na této střešní oáze se snoubí moderní elegance s italským šarmem. Každý detail – od stylového posezení po jemné osvětlení – vytváří prostor, kde si můžete vychutnat kvalitní Spritzy nebo osvěžující nealkoholické koktejly v klidu a pohodlí. A výhled? Pražské panorama se zde promění v živý obraz, který dodá vašemu večeru nezapomenutelný nádech.
Čtěte také

Pokud hledáte ideální místo, kde spojit léto, koktejly a magickou atmosféru Prahy, Mánes s Aperol terasou je jasná volba. Přijďte a nechte se unést sluncem, chutěmi a výhledem, který vám zůstane v paměti ještě dlouho po posledním doušku.
Pokud si chcete doma udělat rychle skvělý drink nebo oslnit návštěvu, doporučujeme Aperol či Campari Spritz, který si jednoduše uděláte doma. Barmani Milan Zaleš a Filip Jančárek vám přinášejí jednoduchý návod:
-
9 cl prosecca
-
6 cl Aperolu / Campari
-
3 cl sodovky
-
plátek pomeranče
Do velké vinné sklenice nasypte hodně ledu. Zprvu nalijte 9 cl prosecca. Přidejte 6 cl Aperolu nebo Campari (dle toho, který ze Spritzů si chcete namíchat). Dolijte 3 cl sodovky. Lehce promíchejte barovou lžící, aby se všechny chutě spojily, ale bublinky zůstaly zachované. Ozdobte plátkem pomeranče.
Prague Cocktail Week
Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena. Pro více informací sledujte webové stránky praguecocktailweek.cz.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Koktejlová poezie Vinohrad aneb Laboratoř chutí jménem Bonvivant´s. Jaký drink vás charakterizuje nejlépe?