Zpověď dětí hitmakera Vágnera: Že je táta slavný? Vůbec to nevnímáme. Poslaly mu vzkaz

Hudebník Karel Vágner slaví 22. března životní jubileum.

Karel Vágner slaví 80. narozeniny. Legendární hudebník prošel během života řadou kapel a známý je i díky dlouholeté spolupráci se zpěvačkou Hanou Zagorovou. Je autorem mnoha hitů a uplatnil se i jako bavič nebo režisér. Má šest dětí a sedm vnoučat. Jeho potomci redakci CNN Prima NEWS prozradili, jaké to je mít za tátu slavného hitmakera.

„Být dcerou Karla Vágnera je úplně normální. Táta je skvělý a máme ho všichni moc rádi,“ řekla zpěvačka Barbora Vágnerová. Podobně to vidí i její nevlastní bratr Josef. „Občas mě štve, ale mám ho rád a vždy, když je potřeba, pomůže mi,“ uvedl další muzikant v rodině.

„Taťku neberu jako nějakou slavnou osobnost. Je to tatínek, se kterým si můžu popovídat a svěřit se mu. Upřímně, ani nemám ráda, když někdo upozorňuje na to, že je slavný,“ přiznala dcera slavného hudebníka a baletka Anna Vágnerová.

Naopak její nevlastní sestra Tereza prozradila, že to s otcem nebylo vždy jednoduché. Vágner totiž často koncertoval, a tak s nimi trávil méně času. „Táta hodně jezdil po světě. Bylo to odlišné, než jak to měli doma spolužáci. Jako malá jsem jim záviděla, že mohli jet s tátou na lyže nebo kola. Zpětně jsem ale ráda za dětství a mládí, které jsme s ním prožili. Škola, kterou nám dal v podnikání nebo vystupování, je výjimečná,“ svěřila se muzikálová zpěvačka.

Karel Vágner má šest dětí se třemi různými ženami. Nejstarší je manžel modelky Simony Krainové Karel, kterého přivedl na svět se Slovenkou Želmírou. S Monikou má uznávaného rybáře Jakuba Vágnera, zpěvačku Terezu Vágnerovou a Barboru Vágnerovou. S Katinou zplodil Josefa a Annu.

Krize už je zažehnána

Většina dětí šla ve stopách svého otce a rovněž se angažuje v showbyznysu. Nejznámějším potomkem je ale sportovní rybář Jakub. „Jsem na tátu moc pyšný. Je to úžasný a skromný člověk, který během života pomohl spoustě lidem,“ řekl o známém hudebníkovi jeho syn. S otcem to přitom neměl jednoduché. Vágner si totiž přál, aby šel v jeho stopách a Jakub původně studoval na pražské konzervatoři a hrál na kontrabas. Pak ale odjel do Austrálie a dal se na rybaření. Kvůli „přeběhnutí“ prý s otcem dlouho nemluvili, nyní už je ale krize zažehnána.

Kromě dětí má slavný textař také sedm vnoučat a další už je na cestě. Kromě fotbalu či tenisu, kterému se věnuje, tráví nejraději čas právě s nimi. „Žiju pro své vnuky. Mám jich sedm a jsou báječní. Teď čekáme od Jakuba a jeho partnerky nový přírůstek do rodiny, prý se má jmenovat Kája. Nevím, jestli nekecají,“ prozradil v nadsázce.

Oslavit osmdesátiny plánuje Vágner s rodinou a blízkými přáteli. „Moc to neprožívám. Těším se, že se potkám s pár kamarády. Ono není moc co slavit. Děkuji pánu Bohu, že jsem se toho dočkal, ale moc důvodů k oslavě není. Můj táta vždycky říkal, že stáří je nejhorší nemoc,“ řekl s úsměvem známý producent.

Tagy: