Bidena zbožňuji, bez něj nemají demokraté šanci, míní zpěvačka Cher. Smutní i Streisandová

Zpěvačka Cher

Biden vzdal volby na prezidenta USA

Americký prezident Joe Biden si připsal velké množství úspěchů, nejvíce ze všech šéfů Bílého domu v posledních dekádách. Tak působení demokratického politika zhodnotil na síti X hollywoodský herec Mark Hamill. Současně uvedl, že „povinností Američanů je nyní zvolit demokrata, který bude ctít tento odkaz“. Přidaly se i další hvězdy, například herečka Barbra Streisandová nebo zpěvačka Cher, kterou zpráva o Bidenově odstoupení z voleb zdrtila.

„Joe Biden si připsal nejvíce úspěchů mezi americkými prezidenty, které jsme dosud zažili,“ zhodnotil působení současného šéfa Bílého domu 72letý Hamill, známý například ze série Star Wars. Demokrat podle něj vrátil do úřadu „důstojnost a poctivost po čtyřech letech lží, zločinů a chaosu“, čímž odkazoval na Bidenova předchůdce Donalda Trumpa.

K TÉMATU: Biden měl i přes své problémy větší šance než Harrisová, míní expert. Očekává ostrého Trumpa

Herec také poděkoval prezidentovi za veřejnou službu. „Nyní je na nás jakožto amerických patriotů, abychom zvolili demokrata, který bude pokračovat v tomto odkazu,“ vyzval Hamill veřejnost na síti X.

O úspěších Bidena psala na sociálních sítích i herečka Streisandová. „Měli bychom být vděční, že podpořil naši demokracii,“ uvedla. Zpráva o tom, že současný americký prezident nebude obhajovat mandát, zdrtila zpěvačku Cher.

„Nevěřím, že demokraté bez něj mohou vyhrát prezidentské volby. Bidena zbožňuji od té doby, co jsme se poprvé potkali v roce 2008,“ napsala hudebnice v příspěvku na síti X a připomněla, že ho dříve podpořila i v kampani.

Dění okolo podzimního klání o prezidentský post glosoval i herec Russell Brand: „Žijeme v divokém světě, kámo.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak budou postupovat demokraté? Harrisovou čeká sjezd, objevit se mohou další kandidáti

Tagy: