Emotivní záběry z Jesenicka: Úklid jde pomalu, vodní zkáza je po měsíci cítit na každém kroku

Lidé se stále vzpamatovávají ničivých povodní.

Ani měsíc po povodních není hotovo

Na Jesenicku i více než měsíc poté, co se regionem prohnala velká voda, jsou na každém kroku cítit velké emoce. Konec likvidace následků povodní je v nedohlednu, i když bagry pracují a obyvatelé vyvážejí jedno kolečko za druhým. Ti šťastnější s elektrocentrálou vysoušejí domy, přesto panují obavy, že ani oni to do zimy nestihnou, o ostatních nemluvě. Podívejte se v emotivním sestřihu, jak to v kraji v současnosti vypadá.

Ani více než měsíc po ničivých zářijových povodních nemají lidé na Jesenicku klid. Nadále se vypořádávají s následky velké vody. Ta jim brala v září vše, co jí přišlo do cesty – silnice, sloupy veřejného osvětlení, strhla garáže i rodinné domy. Některým po povodni nic nezbylo.

ČTĚTE TAKÉ: Řada moravských polí je stále pod vodou. Nové jahody jsou kompletně zrušené, běduje majitelka

Úklidové práce začaly hned, jak to situace dovolila. Jejich konec je ale v nedohlednu a obyvatelé stále vyvážejí jedno kolečko s odpadem za druhým.

Právě na Jesenicku je situace stále zoufalá. Mnoho lidí nadále zůstává bez proudu. Pokud nemají elektrocentrálu, tak nemohou své domy ani vysoušet a nechávají je opuštěné. Před přicházející zimou tak hrají o čas.

Na to, jak to po povodních v oblasti vypadá, se můžete podívat ve videu v úvodu článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zoufalá situace na Jesenicku. Po povodních není jak vysoušet, dobrovolníci také chybí

Tagy: