Nezvyklý případ krádeže. Muž v USA odcizil autobus a bez nehody ujel 130 kilometrů, pak zmizel

V Kalifornii pátrají po autobusovém banditovi

Zloděj v USA ukradl autobus

Ve Spojených státech řeší nezvyklý případ. Policisté pátrají po zloději, který v pátek v Kalifornii ukradl autobus a ujel s ním asi 130 kilometrů. Neměl přitom tušení, že ho po celou dobu natáčí palubní kamera.

Autobusový bandita. Tak se teď přezdívá muži, který se v pátek kolem půl desáté večer vloupal do jednoho z vozidel v garážích dopravní společnosti. Nastoupil zadními dveřmi a během chvíle seděl za volantem. Očividně se v řízení autobusu vyznal. Rychle si přizpůsobil sedadlo a vyrazil do terénu. Při jízdě městem nevykazoval žádné známky nervozity. Svědomitě dodržoval i dopravní předpisy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Výherce z Náchodska se z pohádkové výhry neradoval dlouho. Cestou z kasina ho okradli

Policisté věří, že se jim díky zveřejnění kamerového záznamu podaří zloděje brzy dopadnout a zjistit, co ho k činu vedlo. „To je velmi důležité. A také nechat orgány činné v trestním řízení podniknout další kroky a zakročit proti této osobě,“ uvedl generální ředitel Regionální dopravní správy Adam Barth.

Autobusový bandita ale udělal chybu, když za jízdy telefonoval. V tu chvíli se totiž prostřednictvím speciálního bezpečnostního zařízení pracovníkům dopravní společnosti odeslal signál se souřadnicemi, kde se vozidlo nachází.

Mezitím ale muž stihl autobus bezchybně zaparkovat a odejít neznámo kam. Autobus nebyl nijak poškozen a už je znovu v provozu. Po zloději policie intenzivně pátrá.

Tagy: