Boj s epidemií očima lékařů. V Partii diskutují Pollert, Šonka i Dernerová

Zlatý olympijský kanoista Lukáš Pollert

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Boj s epidemií očima lékařů. Senátorka Alena Dernerová, anesteziolog Lukáš Pollert a předseda praktických lékařů Petr Šonka. Druhá část Partie Terezie Tománkové na Primě a CNN Prima NEWS začíná v neděli ve 12 hodin.

Nárůst počtu případů koronaviru v tomto týdnu podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) zpomalil. Ten plánuje příští týden vydat další opatření omezující shromažďování. Jak hodnotí vývoj epidemie lékaři? A jaká opatření by byla namístě? Nejen na to se zeptá Terezie Tománková v nedělní Partii senátorky Aleny Dernerové, anesteziologa Lukáše Pollerta a předsedy praktických lékařů Petra Šonky. Druhá část Partie začíná ve 12 hodin.

Počet hospitalizovaných i zemřelých strmě roste

Počet případů nemoci COVID-19 v Česku stále stoupá, jen v pátek se zvýšil o téměř 3 000, podobně jako ve čtvrtek. Přibylo 2 946 nakažených, což je nejvýraznější denní nárůst za tento týden a druhý nejvyšší od březnového začátku epidemie v Česku. Ačkoli má nemoc u většiny nakažených mírný průběh, v poslední době strmě roste počet hospitalizovaných i zemřelých.

Od 1. března, kdy se v Česku objevily první případy nákazy novým koronavirem, bylo zaznamenáno již 61 318 potvrzených případů COVID-19. Denní nárůsty počtu nakažených v poslední době opakovaně překonávaly rekordy. Nejvýraznější přírůstek byl minulý čtvrtek, kdy testy nemoc prokázaly u 3 126 lidí. Tento týden se nárůsty po většinu dní pohybovaly od zhruba 2 300 po téměř 3 000.

Tagy: