Bolest v The Script. V pouhých 46 letech zemřel kytarista kapely, kolegové mu vzdali hold

Ve věku 46 let zemřel po krátké nemoci kytarista kapely The Script Mark Sheehan. Členové skupiny to oznámili ve svém prohlášení, kolegovi vzdali hold.

„Velmi milovaný manžel, otec, bratr a kamarád z kapely Mark Sheehan zemřel v pátek v nemocnici po krátké nemoci,“ uvedli stručně členové kapely The Script ve svém prohlášení, které má k dispozici deník Mirror.

Much loved husband, father, brother, band mate and friend Mark Sheehan passed away today in hospital after a brief illness. The family and group ask fans to respect their privacy at this tragic time.

Posted by The Script on Friday, April 14, 2023

Tříčlenná skupina The Script vznikla v roce 2003 v Dublinu. Jejími členy jsou Glen Power, Danny O’Donoghue a Mark Sheehan. Poslední dva zmínění se znali už od dětství. Právě Danny a Mark spolu dříve účinkovali v kapele Mytown vytvořené v roce 1996. Později odjeli do Kanady a působili také v USA, kde měli nahrávací smlouvu. Po letech se však vrátili do Dublinu, kde společně s Glenem Powerem založili novou kapelu – The Script.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Margita koncem roku chystá velkou vzpomínku na Hanku. Na podzim vydá nové album

Trojice prodala miliony alb a získala dvě nominace na BRIT Awards.

Už dříve pozornosti médií neuniklo, že Sheehan se zbývajícími členy kapely během loňského světového turné několik měsíců nehrál. V květnu O’Donoghue potvrdil, že Sheehan zmeškal koncerty v Americe kvůli rodinným povinnostem.

Tagy:
smrt Kanada hudební skupina kytarista hudebník USA Dublin Daily Mirror BRIT Awards Mark Sheehan The Script Glen Power Danny O'Donoghue