Brali si peníze a cigarety, jednou zaútočili. Mladíky v Jindřichově Hradci čeká soud

Jindřichohradecké sídliště, kde měla pětice mladíků několik měsíců terorizovat své vrstevníky.

Jindřichohradečtí policisté obvinili skupinu pěti mladíků, kteří měli několik měsíců terorizovat své vrstevníky a násilím si od nich vynucovat peníze, cigarety a další osobní věci. Kriminalisté pachatele, kterým není více než 19 let, sledovali několik měsíců. Všechny mladé muže teď čeká soud.

O šokujícím videu napadení chlapce jeho vrstevníky na Děčínsku už CNN Prima NEWS psala. Chtěli od něj omluvu, utržil rány do obličeje i kopance do hlavy. Podobně si podle policistů počínala i pětice agresorů v Jindřichově Hradci. Své vrstevníky měli napadat od letošního června do srpna.

ČTĚTE TAKÉ: Nebezpečný recidivista neváhal vytáhnout nůž kvůli cigaretě. Soud v Lounech ho poslal do vazby

„Kriminalisté stopovali pětici mladíků, kteří prokázali trestnou činnost a na základě toho jim v těchto dnech sdělili obvinění,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Milan Bajcura. První případ se odehrál na sídlišti Hvězdárna v Jindřichově Hradci počátkem června. Skupina mladíků si vyhlédla vrstevníka a požadovala po něm peníze.

„Tady je věčně nějaký kravál. Docela se o svou holku bojím, mám dvanáctiletou dceru,“ sdělila redakci obyvatelka sídliště. Agresoři útočili i v parku vedle místního gymnázia – někdy ve dvojici nebo trojici.

Chlubili se na sociálních sítích

Mladíci ve věku od 17 do 19 let brali svým obětem peníze, cigarety a další osobní věci, v jednom případě i fyzicky zaútočili. Se svým jednáním se měli chlubit na sociálních sítích. Kriminalisté je viní ze tří trestných činů. „Konkrétně z přečinu výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a zločinu loupež,“ dodal Bajcura.

Mladíky nyní čeká soud. V případě prokázání viny hrozí těm nejstarším z nich až desetiletý pobyt za mřížemi za loupež. Nad těmi, kterým ještě nebylo 18, visí hrozba polovičního trestu.

Tagy: