Nebezpečný recidivista neváhal vytáhnout nůž kvůli cigaretě. Soud v Lounech ho poslal do vazby

Strážníci a policisté dopadli nebezpečného recidivistu, který podle nich s kuchyňským nožem v ruce přepadl před několika dny muže na ulici v Lounech. Důvodem měla být obyčejná cigareta, které se takto výtečník domáhal. Současně pak měl nožem ohrožovat i další obyvatele sídliště.

Původně dostala Městská policie v Lounech oznámení o tom, že muž převrací na sídlišti kontejnery. Až později se zjistilo, že jde o nebezpečného recidivistu. „Městská policie ho vyzvala, zda-li má u sebe nějakou zbraň, a on zpoza někde kabátu nebo pasu vyndal nůž,“ uvedl bývalý kriminalista a současný místostarosta Loun Pavel Csonka, který současně vyzval všechny obyvatele města, aby v podobných situacích neprodleně volali městskou nebo státní policii.

ČTĚTE TAKÉ: Vytáhl dva nože a ubodal učitele. Kdo je mladý útočník z Francie hlásající slávu Alláha?

„Muž byl obviněn z trestných činů loupeže a nebezpečné vyhrožování,“ potvrdila mluvčí lounské policie Ilona Gazdošová. Na podnět policejního vyšetřovatele státní zástupce podal k soudu návrh na jeho vzetí do vazby.

„Já jsem to neudělal,“ reagoval na dotaz reportéra CNN Prima NEWS obviněný muž, kterého nakonec soud poslal do vazby. „Je zde důvodná obava z toho, že by ve svém jednání mohl pokračovat nebo toto opakovat a že by tím dál ohrožoval naše spoluobčany. Obviněný vypovídal ve vazebním zasedání a v podstatě se vyjadřoval obdobně, jako když jste se ho dotazovali při vstupu do budovy soudu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS předsedkyně Okresního soudu v Lounech Hana Bachová.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému recidivistovi až deset let vězení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vzal nůž na svou matku, teď stanul před soudem

Tagy: