Vyhrožování i surové bití na Děčínsku. Unikla další brutální videa z napadení školáka

ZŠ Benešov nad Ploučnicí

Další videa z napadení školáka jeho vrstevníky na Děčínsku

Redakce Krimi zpráv obdržela od diváků další znepokojující videa, jež ukazují míru brutality školáků z Benešova nad Ploučnicí na Děčínsku, kteří napadli svého vrstevníka. První video ukazuje, jak k sedícímu chlapci na lavičce přichází jeho vrstevník s cigaretou v puse. Další záběry zachycují napadeného chlapce, jak klečí na zemi.

„Dělej, vstávej, dáme si to, more, chlape,“ hlásá vrstevník s cigaretou a vyvolává konflikt, do kterého se ale chlapec zapojit nechce. „Na tebe nemám,“ reaguje chlapec a jako odpověď dostává tvrdý úder pěstí. „Naposledy, ještě něco zkusíš a uvidíš,“ dodává útočník.

ČTĚTE TAKÉ: Napadení chlapce na Děčínsku: Je mi do breku, přiznal ředitel. Policie už ztotožnila útočníky

Na dalším videu je vidět stejný chlapec, který klečí na zemi. Jiný z účastníků incidentu mu přikazuje, aby „políbil botu“. To se nakonec nestane a útočník se spokojí s jeho reakcí: „Omlouvám se ti, šéfe.“ Podle psychologa Otakara Fleischmanna jde o typický projev násilí frustrovaných jedinců.

Projev slabosti a neúcty

„Jedná se o projev patologického násilí s úmyslem ublížit někomu druhému. Cílem těchto útoků bývá vždy někdo slabší. Je to projev slabosti a neúcty k druhému člověku. Důsledkem je, že útočníci se projevují jako zbabělci. Drtivá většina těchto patologických útočníků je deprivována, nejsou uspokojeny jejich potřeby lásky, bezpečí, sounáležitosti, chybím jim někdo, kdo je potáhne tím pozitivním směrem,“ reagoval pro CNN Prima NEWS Fleischmann, podle kterého přibývá na sociálních sítích videí zobrazujících násilí mezi dětmi.

„Je to patologický jev, a pokud se to nechá být, bude případů stále více,“ reagoval psycholog. Policisté v pondělí základní školu v Benešově nad Ploučnicí navštívili. Mluvili se žáky od 6. do 9. třídy.

„Hovořili nejen o trestněprávní rovině tohoto incidentu, ale hlavně zdůraznili, že toto chování je společností neakceptovatelné,“ sdělila redakci CNN Prima NEWS policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Ústecká redakce CNN Prima NEWS také předala nové záběry policii. „Videa, která jste nám poskytli, v současné době mají v rukách děčínští kriminalisté a budou je vyhodnocovat. Zároveň jsme v souvislosti s tímto případem zajistili mobilní telefony dětí. Je pravděpodobné, že bychom v nich tato videa také nalezli,“ doplnila Hyšplerová.

Tagy: