Srdcervoucí rozloučení s oběťmi bratislavské tragédie. Zamilovaný pár pochovali jako manžele

Bratislava se rozloučila s oběťmi tragické nehody

Řidič, který v centru Bratislavy zabil pět lidí, do vazby nepůjde

Broňa B. a Marek V., kteří zemřeli vinou opilého řidiče při nedávné tragické nehodě v Bratislavě, byli pochováni jako manželé. Studenti totiž plánovali svatbu. Rodiny se s nimi však rozloučily na odlišných místech. Bronin pohřeb proběhl v jejím rodném Popradu, na sobě měla bílé šaty. S Markem oblečeném v obleku se pak rodina rozloučila v obci Ždiar.

Slovenský web Plus Jeden Deň informoval, že mladá dvojice plánovala společný život. Oba studovali Fakultu sportu a tělesné výchovy na Univerzitě Komenského v Bratislavě. Do slovenského hlavního města přijeli vlakem, poté chtěli pokračovat městskou hromadnou dopravu na koleje, kde spolu bydleli. Nedělní nehoda, kdy do lidí čekajících na autobusové zastávce najel řidič více než stokilometrovou rychlostí, se jim ale stala osudnou.

Dvacetiletý Marek zahynul ihned na místě, o rok starší Broňu převezli záchranáři do nemocnice, kde svým zraněním i přes veškerou péči lékařů o den později podlehla. „Pochováme je ve stejnou hodinu, ve stejný den a ve stejných rakvích. Uděláme jim společnou fotku a tam nahoře budou opět spolu,“ sdělila již dříve Bronina sestra Sandra.

Tragická událost zasáhla i Markovy spoluhráče z fotbalového týmu Vysoké Tatry. „Všechno je velmi živé a bolestivé. Chlapci jsou zdrcení a zranění,“ řekl pro Nový Čas manažer Milan Šefc. Ten zároveň požádal, aby lidé na všech nedělních zápasech uctili zesnulého studenta minutou ticha. Odkaz Marka bude v klubu žít i nadále. Spoluhráči plánují jeho fotografii zarámovat a vystaví ji u hřiště a v šatnách.

První pohřeb oběti tragické nehody se uskutečnil v pátek. S devatenáctiletou Natálií se rozloučila rodina, kamarádi, ale také cizí lidé, kteří přišli uctít její památku. Obřad proběhl ve Spišské Nové Vsi. Příbuzní studentku popisovali jako dívku, která měla chuť do života a mnoho skvělých plánů do budoucnosti.

Tagy: