Vrah brutálně zardousil a okradl stařenku. Peníze měl utratit zavrženíhodným způsobem

Bytový dům pro seniory v Karviné, kde se odehrála surová loupežná vražda.

Policie dopadla vraha stařenky v Ostravě

Po dlouhých měsících vyšetřování se kriminalistům podařilo dopadnout pravděpodobného vraha třiaosmdesátileté stařenky z Karviné. Čtyřiatřicetiletý recidivista ženu podle policistů nejdříve zardousil a poté ji okradl o peníze a šperky. Svůj krvavý lup následně utratil za prostitutky a hazard. Pachateli hrozí 15 až 20 let za mřížemi, případně výjimečný trest.

Loupežná vražda se odehrála v bytovém domě s pečovatelskou službou pro seniory koncem letošního února. Původně se okolí zavražděné ženy domnívalo, že stařenka zemřela přirozenou smrtí. Teprve pitva prokázala, že důchodkyně odešla ze světa násilným způsobem – zardoušením. Z bytu navíc zmizely šperky a peníze.

ČTĚTE DÁLE: Zabíjel ženy a jejich ostatky krmil prasata. Teď nejbrutálnějšího vraha Kanady usmrtil spoluvězeň

Kriminalisté pročesávali přilehlé okolí a detailně analyzovali kamerový systém. Intenzivně pátrali zejména po peněžence, kterou si vrah a lupič odnesl. Starší ženy v Karviné se mezitím bály, že se stanou další obětí.

Po třech měsících se nakonec vyšetřovatelům zřejmě podařilo usvědčit z vraždy muže, jenž už měl na kontě poměrně bohatou kriminální minulost. Dům pro seniory údajný vrah dobře znal. Navštěvoval tam svoji babičku, která ovšem v osudný den nebyla doma. Muž se měl proto rozhodnout přepadnout vedle žijící sousedku. Jakmile nic netušící stařenka otevřela dveře, vrah ji zatlačil dovnitř. Poté ji připravil o život.

„Peníze, které získal, utratil jednak za sexuální služby, za hazard a za taxislužbu,“ nastínil vrahovy útraty kriminalista Lukáš Richter.

Za obzvlášť krutou loupežnou vraždu muži hrozí dlouhé roky za mřížemi. „Krajští kriminalisté obvinili muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Soňa Štětínská. „Za tento skutek pachateli hrozí trest odnětí svobody od 15 do 20 let, nebo až výjimečný trest,“ dodala mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pozoroval lidi při spánku, okrádal i děti. Zlodějského fantoma poslal soud za mříže

Tagy: