Tělo 12leté dívky našli v kufru, čtvrtí obchází strach. Podezřelá nabízela sousedům peníze

Pietní místo za zavražděnou Lolu v Paříži

Pařížskou čtvrť obchází po vraždě dívenky strach

Pařížskou čtvrť, kde byla zavražděna dvanáctiletá dívka, obchází strach. Děti se bojí samy chodit ven, rodiče je doprovází nejen do školy. Lola v pátek domů nedošla, její tělo našli ve dvoře domu. Ve vazbě zůstávají dva lidé. Prokuratura zahájila vyšetřování vraždy v souvislosti se znásilněním a trestnými činy mučení a barbarství. Hlavní podezřelá se k činu přiznala, jenže pak vše odvolala.

Hrůzný čin se měl odehrát jen kousek od domu, kde Lola bydlela. Lidé tam přinášejí květiny, svíčky i vzkazy. Lola se v pátek nevrátila ze školy, našli ji až před půlnocí. Mrtvou, se svázanýma rukama i nohama, podřezaným krkem a lepící páskou přes pusu, v kufru, ve dvoře jejího domu. „Hned jsem myslela na děti, řekla jsem jim, ať nechodí samy ven. Ale jak dlouho?“ ptá se jedna ze sousedek.

Policii zalarmoval otec dívky. Je hlídačem v jejich domě, na záběrech z bezpečnostní kamery ji uviděl s neznámou ženou, hlavní podezřelou. Domů tedy Lola došla, dotyčná ji odvedla pryč. „Šla do domu, pak zase vyšla, chodila sem a tam. Kufr nechala na ulici, pak ho zase táhla za sebou, všichni jsme si říkali, co tam asi má,“ uvedl pro francouzskou BFM TV jeden ze sousedů.

Čtvrť na severu Paříže popisují sousedé jako klidnou. Teď mají strach, děti dnes do školy doprovázeli rodiče. „Je to pro nás šok. Ale důležité je, že hlavní podezřelou zadrželi, že nám tu neběhá žádný psychopat,“ vysvětluje Francois Dagnaud, starosta 19. pařížského obvodu.

Spolu se 24letou ženou je vyšetřován i 43letý muž. Z vazby už mezitím propustili sestru hlavní podezřelé. Bydlí ve stejném domě jako Lola, sestru u sebe nedávno ubytovala. Ta se měla v pátek chovat podivně, nabízela lidem i peníze za pomoc s kufrem. „Pobíhala v ponožkách po ulici a křičela do telefonu: „On to udělal, on to udělal!“ vzpomíná jedna ze sousedek.

S vyšetřovateli prý žena spolupracuje, smrt Loly ale zatím nijak nevysvětlila. Pitva už potvrdila, že Lola byla udušena.

Tagy: