Bude trvat, než si zvykneme, říkají synové Pavla v exkluzivním rozhovoru. Na otce jsou hrdí

Vítězství generála Petra Pavla v druhém kole prezidentské volby oslavili i jeho synové – Jan a Petr mladší. Oba v exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS uvedli, že jsou na svého otce hrdí. Na novou roli si ale budou muset nějakou dobu zvykat.

Už jste si stihli uvědomit, že váš otec je nově zvoleným prezidentem?
Petr:
Ještě chvíli to potrvá. Co nám tak říkali, mohlo by to trvat dva týdny. Já očekával týden.

Jan: Pro mě je to podobné. Také jsem nevěděl, jak zpracovávat emoce. Když jsem ale slyšel a viděl, jak otec přišel na pódium a bylo oznámeno, že je prezidentem, najednou emoce přišly. Ještě to chvíli potrvá zpracovat. Je to nepopsatelné.

K TÉMATU: Babiš mě stvořil, naznačil Pavel. Vzpomínal na Havla

Změní se tím pro vás něco?
Petr: Zda se něco změní, uvidíme časem. Poté, co otce místo „pane generále“ oslovili „pane prezidente“, u mě přišel zlom. To jsem si uvědomil, že táta opravdu bude prezidentem.

Jan: U mě to bylo stejné. Už si uvědomuji, že je otec panem prezidentem České republiky. Jsem na něj neskutečně hrdý. Co se týče mě osobně, myslím, že můj život bude pokračovat stejným způsobem jako předtím.

Kampaň byla v závěru velmi ostrá. Jak jste to vnímali?
Petr: Vnímal jsem hlavně to dobré a pozitivní. Táta byl velice slušný. Pokud takhle bude pokračovat dál, v což věřím, tak to bude jedině dobře. Taková nálada je potřeba.

Jan: Žiji v zahraničí, ale bedlivě jsem sledoval, co se dělo v České republice. Samozřejmě jsem si všiml, že v posledních dvou týdnech to bylo občas docela ostré. Byl jsem ale velice hrdý na to, že otec zachoval klid. Jsem rád, že pravda zvítězila.

Setkali jste se během kampaně s tím, že by na vás byl vyvíjen nějaký nátlak? Například v podobě urážek či výhrůžek…
Petr: Nesetkal. Věřil jsem v dobro.

Jan: Osobně jsem se také s ničím takovým nesetkal. Všimli jsme si ale v médiích lživé zprávy o tom, že otec údajně zemřel. To bylo velmi znepokojující. Naštěstí jsme hned věděli, že jde o nějaký trik či kampaň a že to není pravda.

Dcera Miloše Zemana se objevovala na nejrůznějších akcích, ať už oficiálních či neoficiálních. Budete se podobně zapojovat i vy v případě vašeho otce?
Petr: Když táta bude potřebovat pomoc, tak rád pomůžu.

Jan: Pokud by byla jakákoliv událost či možnost, kde budu moci pomoci či se nějak angažovat, tak bych rád udělal, co bude v mých silách.

Tagy:
rozhovor syn prezidentské volby otec politika Petr Pavel prezidentské volby v ČR 2023 volby 2021 Jan Pavel Petr Pavel mladší