Budu naslouchat Babišovým voličům, slíbil Pavel. Do „jeho“ krajů vyrazí ještě před inaugurací

Budu naslouchat voličům Andreje Babiše (ANO), slíbil v nedělní Partii Terezie Tománkové televize CNN Prima NEWS nově zvolený prezident Petr Pavel. Do regionů, v nichž zvítězil šéf hnutí ANO, prý vyrazí ještě před inaugurací. Chce začít v Karlovarském, Ústeckém a Moravskoslezském kraji.

„Nevnímám voliče protikandidáta jako ty, kteří prohráli. Jsem připraven naslouchat jejich názorům. Pokud měli pocit, že se jim nedostalo sluchu, chci jim takovou komunikaci zprostředkovat,“ slíbil v Partii Pavel.

K TÉMATU: Emoce mojí mluvčí nepřekročily hranici, řekl Pavel

Zároveň zdůraznil, že se chce podívat do krajů, které jsou krizí postiženy nejvíce. „Chci se ptát, kde je prostor ke zlepšení a jak by si představovali komunikaci s prezidentem, aby jejich hlas byl slyšet,“ zdůraznil.

Do regionů prý vyrazí ještě před inaugurací. Chystá se do Karlovarského, Ústeckého nebo Moravskoslezského kraje. „To jsou ty, u kterých bychom měli začít,“ myslí si.

Prezident ve vysílání CNN Prima NEWS také uvedl, že je připraven poslouchat nejen individuální občany, ale i firmy. „Abych měl co nejširší spektrum informací a mohl na vládu přitlačit tam, kde to je potřeba. To by mělo být rolí prezidenta,“ zdůraznil.

S Babišem jsem v kontaktu

Se svým protikandidátem Andrejem Babišem byl prý v sobotu v kontaktu, a to skrze SMS. „Už jsem mu včera odpovídal na jeho blahopřání. Vyjádřil jsem se, že bych rád pokračoval v nekonfrontační komunikaci. Měli bychom dát najevo, že jsme schopni spolu komunikovat a hledat kompromis pro tuhle zemi. Zní to banálně, ale zatím jsme to tak úplně nepraktikovali,“ vysvětlil Pavel.

Dodal, že je „připraven jednat s kýmkoliv, kdo má o to zájem“. „Včerejšek byl plný emocí nejen na naší, ale i jeho straně. Začneme, jakmile se vlna emocí usadí,“ dodal.

Tagy: