Bunda za miliony: Boris Johnson vydražil Zelenského khaki „flísku“ a složil mu kompliment

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

V aukční síni Christie’s v Londýně se za 90 000 liber (2,6 milionu Kč) vydražila flísová bunda v khaki barvě, kterou měl na sobě ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Britský premiér Boris Johnson, který aukci vedl, při té příležitosti označil Zelenského za „jednoho z nejúžasnějších vůdců moderní doby“, informoval list The Daily Telegraph.

Zájemci si mohli zakoupit řadu dalších předmětů spojených s Ukrajinou, která čelí ruské invazi. Do nabídky se mimo jiné dostal i džbán s malbou kohouta, který Johnson dostal během své procházky s ukrajinským prezidentem po Kyjevě. K dostání byla také prohlídka ukrajinské metropole, kterou povede její starosta a bývalý boxerský šampion v těžké váze Vitalij Kličko.

Aukce v Londýně se konala na podporu Ukrajiny. Skutečnost, že se Zelenskyj stal hlavou ukrajinského státu, byla podle Johnsona katastrofou pro ruského prezidenta Vladimira Putina, ale „požehnáním pro Ukrajinu a pro svět“. Johnson také řekl, že Británie bude Ukrajině pomáhat tak dlouho, jak bude potřeba.

Tagy: