Byl to obrovský šok, vzpomíná na zprávu o smrti Karla Gotta jeho fanynka

Fanynka Karla Gotta

Rozhovor s fanynkou Karla Gotta

Smutné výročí úmrtí Karla Gotta si připomínají fanoušci po celé republice. Mezi nimi i Jitka Dejmková z Liberce, jeho dlouholetá obdivovatelka. Dnes jako každý den zapálila svíčku na stolku, kde má vystavené fotografie svého idola. Na té uprostřed, té nejcennější, je i ona sama se svým idolem.

„Nikdy jsem nevynechala žádný koncert, když byl poblíž. K nám fanynkám se choval vždycky skvěle, s velkou noblesou,“ vzpomíná nad časopisy s Gottovou tváří na titulních stranách. Ve skříňce má srovnaná cédéčka i gramofonové desky, jedna z Gottových písní zní potichu z reproduktoru.

Před rokem, 1. října 2019, byla ráno zrovna v lese na houbách, když jí volali smutnou novinu, která zasáhla celé Česko. „Obrovský šok. Nikdy jsem si nepřipouštěla, že by ta chvíle mohla přijít,“ vzpomíná. O deset dní později, 11. října, nemohla chybět v nekončeném zástupu Mistrových fanoušků, kteří se s ním do Prahy na Žofín sjeli osobně rozloučit. V ruce nesla červené srdce z růží se stuhami, na nichž byl prostý vzkaz: „Kájo, děkuji“.

I teď se do Prahy znovu chystá, na hřbitov, kde její idol odpočívá. „Pojedu ale až s nějakým odstupem, nechci se tlačit v davu. Chci si sama v klidu pobrečet, popovídat si s ním,“ říká se slzou v oku.

Tagy: