Byla mi zima, hájil se zloděj rukavic za 250 korun. Hrozí mu až osm let ve vězení

Policisté zadrželi zloděje na koloběžce

Zloděj před policisty 18. prosince ujížděl na koloběžce. V obchodě s pracovními oděvy totiž ukradl rukavice za 250 korun, prý mu byla zima na ruce a udělal blbost. Za krádež muži, který je recidivista, hrozí až osm let ve vězení.

Dopravní policisté na ulici Výstavní v Ostravě v pátek 18. prosince uviděli muže, který vyběhl z prodejny pracovních oděvů. 35letý muž skočil na koloběžku a začal ujíždět před ženou, která za ním z prodejny vyběhla.

Ta po čase své snahy muže dopadnout zanechala. Policisté se však za mužem rozjeli a ve služebním voze mu zabránili útěku. První slova, kterými se začal muž obhajovat, byla: „Udělal jsem blbost, že jsem ukradl rukavice, ale byla mi zima na ruce.“

Policisté následně zjistili, že se jedná o recidivistu, předali ho kriminalistům a rukavice vrátili zpět do prodejny. Zloděj se komisaři při výslechu doznal a uvedl stejný důvod svého jednání, prostě mu na koloběžce byla zima na ruce.

„I přesto, že odcizené rukavice měly hodnotu okolo 250 korun, hrozí mu nyní až osmiletý pobyt za mřížemi. Již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnosti majetkového charakteru odsouzen a potrestán. Svého jednání se dopustil v době nouzového stavu,“ dodala mluvčí policie Eva Michalíková.

Tagy: