Češi na olympiádě: Zlepší Hana Matelová na svých druhých hrách výsledek z Ria?

Hana Matelová reprezentuje Českou republiku na Letních olympijských hrách v Tokiu ve dvouhře ve stolním tenisu. Olympiády už se dříve účastnila, a to té v Riu de Janeiru roku 2016.

Hana Matelová (31), stolní tenis

  • Disciplína: dvouhra
  • Datum a místo narození: 8. června 1990, Zlín
  • Výška a váha: 160 cm, 54 kg
  • Stav: svobodná
  • Klub: ASRTT Etival
  • Trenér: Petr Nedoma

Jako pro všechny sportovce i pro Hanu Matelovou je účast na olympiádě splněným snem. „Olympiáda. Není třeba více slov. Velké dík všem, kteří mi drželi palce a hnali mě dopředu,“ napsala si sportovkyně na Instagramu. Ve stolním tenise nás bude reprezentovat jako jediná žena.

Hana Matelová, která je aktuálně 51. hráčkou světa, ale jede na olympiádu už podruhé. Poprvé zkoušela štěstí v Riu de Janeiru před pěti lety, vypadla ale hned v prvním kole, když podlehla soupeřce Zhang Mo, Číňance reprezentující Kanadu.

„Mám na Rio skvělé vzpomínky, byla to moje první olympiáda, zavzpomínala pro web České asociace stolního tenisu Matelová. „Až na výsledek na turnaji samotném to bylo super, hlavně jak vše klapalo v českém týmu. Mrzí mě, že v Tokiu neuvidíme jiné sporty. V Riu jsme viděli všechno možné a byla to bomba. Na druhou stranu teď se budeme soustředit jenom na sport, na svůj výkon, protože nebudou žádné rušivé elementy, jenom hala, vesnice a hala,“ doplnila.

Tak snad se jí tentokrát povede lépe! Jak může vypadat trénink stolního tenisu, se podívejte zde:

Tagy:
Kanada Tokio Instagram Olympijské hry Zlín Rio de Janeiro Česko Letní olympijské hry v Tokiu 2021 stolní tenis dvouhra Hana Matelová Zhang Mo