Češi na olympiádě: Kajakář Radek Šlouf pojede debla s Dostálem. Před Tokiem zabodovali

Kajakář Radek Šlouf bude na olympiádě v Tokiu startovat po boku Josefa Dostála. Jeho největšími úspěchy jsou stříbro z mistrovství světa na čtyřkajaku či tituly v kategorii do 23 let v deblu.

Radek Šlouf (26 let), rychlostní kanoistika

  • Disciplína: K2 1 000 metrů
  • Datum a místo narození: 30. října 1994, Plzeň
  • Výška a váha: 184 cm, 84 kg
  • Klub: ASC Dukla Praha
  • Trenér: Karel Leština

V květnu skončili na Světovém poháru v Szegedu s Dostálem senzačně těsně druzí. Prohráli jen o devět setin sekundy s Němci Hoffem a Schopfem. Formu by tak Šlouf do olympijského závodu mít měl.

„Ulevilo se nám. Když se někdo koukne na záznam, myslím, že je to i vidět, protože jsme si s Pepou pěkně zařvali,“ okomentoval úspěch Šlouf pro iSport.cz. „Já měl dobré předtuchy už před závody, protože mi Radek občas na některém úseku naklepal, což se mi ve formě moc nestává. Říkal jsem si, že buď nejsem já úplně dobrej, ale časy ukazovaly, že jo, nebo že má Radek formu jak sviňa. Což se nakonec potvrdilo,“ prozradil po závodě Dostál.

Chválu na sebe ale pějí navzájem. „Občas se Pepovi snažím stačit nebo ho v nějakém úseku i předjet. Když teda zrovna nemá den,“ poznamenal Šlouf s úsměvem pro klubový web Dukly, za niž závodí, před odjezdem do Tokia.

Šloufovými vzory jsou v kanoistice Kanaďan Adam van Koeverden, který jezdí především singly, a řadou medailí ověnčený Němec Ronald Rauhe. Z dalších sportovců pak vzhlíží k Jaromíru Jágrovi a Cristianu Ronaldovi. Do závodění se vrhá s mottem „Trénuj tvrdě, ale chytře“.

Tagy:
Tokio Olympijské hry Plzeň Cristiano Ronaldo olympiáda olympijské hry kajak sport kajakář Josef Dostál kanoistika Letní olympijské hry v Tokiu 2021 rychlostní kanoistika Radek Šlouf olympijský profil Karel Leština Letní olympijské hry 2021 ASC Dukla