Češi na olympiádě: Rekordmanka Klára Spilková zabojuje v golfovém turnaji o senzaci

Premiantka Klára Spilková, která se před čtyřmi lety zapsala do historie jako první česká golfistka na olympiádě, brzy naskočí do turnaje také v Tokiu. Do světa profesionálního golfu Spilková vstoupila už v 16 letech a stala se tak historicky nejmladší hráčkou Ladies European Tour.

Klára Spilková (26 let), golf

  • Disciplína: hra na rány
  • Datum a místo narození: 15. prosince 1994, Praha
  • Výška a váha: 164 cm, 56 kg
  • Stav: svobodná
  • Klub: Golf Club Erpet Praha
  • Trenér: Gregg Lavoie

Na scénu světového golfu vlétla jako blesk. V 16 letech se stala nejmladší hráčkou Ladies European Tour, další rekord zaznamenala v roce 2016 na olympiádě v Riu de Janeiru, kde se blýskla jako vůbec první česká golfistka pod pěti kruhy. V Brazílii se v turnaji umístila na 48. místě.

Od roku 2019 je Spilková stabilní součástí nejvyšší ženské golfové soutěže Ladies PGA Tour. Na výrazný úspěch na světové akci ale zatím čeká. I proto měla obrovskou radost, že se probojovala už na druhé olympijské hry v řadě. Do Tokia totiž mohlo jen 60 golfistek, ona sama postoupila z 52. místa.

„Mám obrovskou radost, že budu moci opět reprezentovat a být součástí českého týmu tak jako před pěti lety v Brazílii,“ uvedla 26letá česká golfistka v tiskové zprávě.

V Tokiu se pokusí o senzaci. Do golfového turnaje vstupuje 4. srpna ve 2:30 ráno našeho času.

Krom sportování je velkou vášní Spilkové Instagram, kam ráda umísťuje fotografie z tréninků i chvil rekreace. Na sociální síti ji sleduje téměř dvacet tisíc lidí.

Tagy: