Češi na olympiádě: Světoběžník Auda. V Japonsku může basketbalista dělat průvodce

Součástí českého basketbalového týmu, který senzačně postoupil na olympijské hry v Tokiu, je i pivot Patrik Auda. Právě on měl velký podíl na tom, že výběr Ronena Ginzburga v prvním zápase pod pěti kruhy porazil Írán.

Patrik Auda (31 let), basketbal

  • Datum a místo narození: 29. srpna 1989, Ivančice u Brna
  • Výška a váha: 206 cm, 107 kg
  • Klub: Jokohama B-Corsai
  • Účast na olympiádě: -

Celkem 16 body podpořil vítězství Čechů nad Íránem v poměru 84:78. Patrik Auda je stabilní součástí reprezentance, zazářil také na předloňském mistrovství světa v Číně. Na olympiádě v Tokiu je prakticky jako doma, protože od loňského roku hraje v Japonsku za Jokohamu.

Není to jen o tomto angažmá, momentálně 31letý hráč už toho ve své kariéře procestoval poměrně dost. Působil na třech kontinentech v sedmi různých zemích. Když mu bylo 20 let, odešel do Ameriky, kde hrával univerzitní ligu za klub Seton Hall Pirates. Pak se vrátil do Evropy, konkrétně do Polska, následně se stěhoval do Španělska, opět Polska, Itálie a Francie.

V zemi galského kohouta hájil barvy týmu z městečka Boulazac, které má jen sedm tisíc obyvatel. Tuto nenápadnou destinaci následně vyměnil za čtyřmilionovou japonskou megalopoli.

Takřka celé jeho ruce pokrývá tetování, které obecně není v asijském státě příliš populární. Japonci si totiž často spojují „kérky“ s gangy a vnímají je jako něco špatného. Proto je lidem s „poskrvněnou“ kůží – včetně Audy – na veřejných místech doporučeno nosit dlouhé rukávy.

Tagy:
Japonsko Polsko Tokio Olympijské hry Írán olympijské hry sport Čína basketbal Letní olympijské hry v Tokiu 2021 Ronen Ginzburg česká basketbalová reprezentace Patrik Auda Jokohama B-Corsai Jokohama Letní olympijské hry 2021