Česko čeká aprílový závěr týdne: Teplé počasí doprovodí déšť a bouřky

Počasí 21.4.2021 7:51

V Česku vydrží aprílové počasí i o víkendu, v neděli se ojediněle může objevit i bouřka. Noční teploty v následujících dnech zůstanou už nad nulou, přes den se v pátek a v sobotu vyšplhají k 17 °C, neděle pak bude o něco málo chladnější. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Čtvrtek přinese většinou velkou oblačnost, i když na východě bude zpočátku i skoro jasno, v severozápadní polovině Čech se objeví slabý déšť. K večeru se bude od jihu vyjasňovat,“ uvedli ráno meteorologové. Teploty vystoupí na 9 až 13 °C, na jižní Moravě, kde bude slunečněji, se mohou dostat i nad 15 °C.

V pátek by mělo být polojasno až oblačno, přes den přechodně až zataženo. Na východě se ojediněle objeví déšť nebo přeháňky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 13 až 17 °C,“ napsal ČHMÚ.

Sobota bude oblačná až polojasná, ojediněle se opět objeví i přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty mezi 13 až 17 °C.

I neděle by měla být zatažená až oblačná, postupně se objeví občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 12 až 16 °C,“ předpověděli meteorologové.

V pondělí pak bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty mezi 11 až 15 °C.

Tagy: