Česko čeká extrémně teplý týden. Teploty mohou atakovat až 30 °C

Léto

Počasí 9.5.2022 6:09

Na začátku týdne bude polojasno až oblačno, ručička teploměru však vystoupá až k 23 °C. Příjemné teploty budou v Česku trvat po celý týden. V pondělí je však mohou narušit ojedinělé bouřky nebo přeháňky.

V pondělí ráno nás podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) čekají ojedinělé mlhy, stejně tak výjimečně se mohou během dne zejména na jižní polovině území objevit místy přeháňky nebo bouřky.

Nejvyšší denní teploty vystoupají k 19 až 23 °C, na horách se budou pohybovat kolem 14 °C. Vát bude slabý, na Moravě a ve Slezsku mírný severovýchodní až východní vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na úterý bude jasno až polojasno. Nejnižší teploty klesnou k 9 až 5 °C, vát bude slabý proměnlivý vítr do 3 m/s. Během dne bude skoro jasno až polojasno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o síle 1 až 4 m/s.

Vysoké letní teploty budou v Česku panovat i následující dny. Ve středu vystoupají až k 28 °C, ve čtvrtek na jihovýchodě budou atakovat až 30 °C. Od pátku však budou teploty lehce nižší, vystoupají maximálně k 25 °C. Ojediněle se do konce týdne očekávají přeháňky či bouřky.

Tagy: