Česko čeká teplotní šok, meteorologové předpovídají i 34 °C. Tropy doprovodí bouřky

Náplavka

Zatímco poslední dny připomínaly spíše podzimní počasí, do České republiky už opět míří tropická vedra. Ta však budou doprovázena občasnými přeháňkami i bouřkami. Až 34 °C předpovídá Český hydrometeorologický ústav v závěru příštího týdne.

neděli by podle meteorologů mělo být oblačno až polojasno, přechodně i zataženo a místy se objeví přeháňky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty pak kolem 16 až 20 °C,“ uvádí ČHMÚ na webu.

Také v pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky, večer jich ale bude ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 19 až 23 °C.

úterý by pak mělo být už převážně polojasno, přes den s přechodně zvětšenou oblačností. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 22 až 26 °C,“ avizují meteorologové.

Středa pak bude polojasná, přechodně až oblačná. „Nejnižší noční teploty klesnou k 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 26 až 30 °C,“ informuje web ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude spíše polojasno až oblačno, zejména na severu se ale tuzemsku nevyhnou nárazové přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 25 až 29 °C.

Také následující dny bude převážně jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se vyskytnou ojedinělé přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 15 až 11 °C, v závěru 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty se postupně dostanou až na 34 °C.

Tagy: