Česko pohltí Čtvrtá říše. EU zanikne a v USA vypukne občanská válka, věští Medveděv

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv na Twitteru tradičně zveřejnil svá proroctví pro rok 2023. Ten bude podle něj velmi dynamický. Ruský exprezident například předpovídá, že se rozpadne Evropská unie i Ukrajina, kterou zabere Polsko nebo Maďarsko. Zásadní změny podle něj také čekají USA.

Dmitrij Medveděv patří k ústředním hlasatelům ruské propagandy. K šíření svých názorů přitom s oblibou využívá „západní“ sociální síť Twitter, kde nyní přispěchal se svou věštbou pro rok 2023.

Exprezident Ruska sepsal deset událostí, ke kterým podle něj v příštím roce dojde. Nejde přitom o žádné lokální pohromy, ale o pořádně dějinné zvraty. Medveděv předně očekává růst cen komodit, barel ropy podle něj vyšplhá až k hranici 150 dolarů (3 400 korun). V současnosti je zhruba dvakrát levnější. Za částku těsně pod hranicí 150 dolarů se barel ropy obchodoval naposledy v roce 2008, během vrcholící globální ekonomické krize.

Medveděv si dále myslí, že Velká Británie se vrátí do Evropské unie. Ta podle něj tento krok neunese a rozpadne se. Spolu s ní zmizí ze světa i euro. Od Británie se prý navíc odpojí Severní Irsko. Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace věští, že vlivem zániku EU vznikne nový státní útvar pod označením Čtvrtá říše, který prý zahrne Německo, Polsko, ale i Česko nebo Slovensko. Čtvrtá říše pak prý z neznámého důvodu začne válčit s Francií.

Ruský exprezident předpokládá rovněž rozpad Ukrajiny, jejíž existenci mnozí Rusové ostatně vůbec neuznávají. Medveděv se domnívá, že část dnešního území Ukrajiny získá například Maďarsko nebo Polsko.

Druhá občanská válka v USA

Medveděv ve svém vánočním poselství nezapomněl ani na Spojené státy. Za Atlantikem podle něj vypukne občanská válka, vlivem které se osamostatní dnešní Kalifornie nebo Texas. V určitých nástupnických státech USA bude podle Medveděva šéfovat miliardář Elon Musk. Bývalý šéf Kremlu navíc míní, že kvůli občanské válce přestanou být USA relevantní pro zbytek světa, a veškerá finanční centra se tak přesunou do Asie.

Vlivem událostí dojde podle Medveděva k pádu současného finančního systému. Dolar ztratí status rezervní měny, namísto něj začnou státy podle ruského politika využívat CBDC – digitální měny centrálních bank.

Tagy: