Smrt, která otřásla celým krajem. V Koryčanech se naposledy rozloučili s mladým hasičem

V Koryčanech na Kroměřížsku ve středu odpoledne proběhlo poslední rozloučení s jedním z tamních dobrovolných hasičů.

V Koryčanech na Kroměřížsku proběhlo poslední rozloučení s dobrovolným hasičem

V Koryčanech na Kroměřížsku ve středu odpoledne proběhlo poslední rozloučení s jedním z tamních dobrovolných hasičů. O život přišel minulý týden během zásahu v rodinném domě, kde unikal plyn. Na obřad dorazilo na dvě stovky smutečních hostů, velkou část tvořili hasiči ze všech koutů Moravy.

Úderem 13. hodiny město Koryčany utichlo a naposledy se rozloučilo s mladším z dvojice dobrovolných hasičů, která nepřežila výbuch rodinného domu. Na pohřeb dorazily téměř dvě stovky smutečních hostů. Velká část z nich byli hasiči, a to nejenom ze Zlínského kraje.

„Pozůstalým bych chtěl vyjádřit upřímnou soustrast. V kostele je jednotka dobrovolných hasičů obce Koryčany, utvořila čestnou stráž. Na místě jsou kolegové zesnulého i z okolních obcí z jednotek dobrovolných hasičů,“ uvedl mluvčí HZS Zlínského kraje Roman Žemlička.

Poslední rozloučení se zesnulým hasičem si nenechal ujít ani hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. „Je mi to líto, že se musíme scházet u takových událostí, které otřásly celým krajem. Ty dva mladé životy nikdo nenahradí a těžko se hledají slova,“ řekl.

Rozloučení s druhým hasičem bude v sobotu

Na pomoc rodinám zasaženým tragickým výbuchem vznikla také veřejná sbírka. Kromě speciálního bankovního účtu jsou k dispozici také zapečetěné kasičky a ty jsou rozmístěny hned na několika místech přímo v Koryčanech. Pomocnou ruku přidal i Zlínský kraj. „Na radě Zlínského kraje jsme v pondělí odsouhlasili a doporučili zastupitelstvu, aby v listopadu schválilo třímilionovou podporu právě transparentního účtu, který zřídila Charita Kroměříž a město Koryčany,“ popsal Holiš.

Dva zranění hasiči, kteří před týdnem v domě také zasahovali, už jsou mimo ohrožení života. Rozloučení s druhým zesnulým dobrovolným hasičem, který byl velitelem koryčanského sboru, pak proběhne v sobotu.

Tagy: