Žlutí „Trabanti“ se rozloučili se svým kolegou dojemným gestem. Fanoušci chystají vlastní akci

Skupina česko-polsko-slovenských cestovatelů vystupující pod názvem Trabantem napříč kontinenty se rozloučila se zesnulým kolegou Radoslawem Jonou. Cestovatelé o tom informovali na svých facebookových stránkách. Zdrcení fanoušci mezitím začali plánovat vlastní akci, jíž chtějí Jonu uctít.

„Od chrámu, kde jsme v neděli večer zapálili svíčku za Radka, dnes ráno odjel Marek domů, aby stihl narození svého miminka. Život jde dál,“ napsali cestovatelé v příspěvku na svých facebookových stránkách. Rozloučení nejspíše proběhlo v Mongolsku, kde se cestovatelská skupina právě nachází.

ČTĚTE TAKÉ: Hrdinové se umí včas otočit, říká Benešová o pokoření Everestu. Můj zlom nastal před vrcholem

V Česku smutní fanoušci připravují svou vlastní pietní akci, kterou by svého oblíbeného cestovatele uctili. „Přátelé a Trabanťáci, jistě už mnozí z vás zaregistrovali velice smutnou zprávu od Dana Přibáně a Žlutého cirkusu, že nás navždy opustil rebel, punkáč a polský cestovatel Radoslaw Jona. Napadlo mě, že mnozí z vás by se s ním chtěli nějak symbolicky rozloučit a napadlo mě uspořádat Memorial ride for Jona,“ stojí v příspěvku na facebookových stránkách Babetta gang Hradec Králové.

Od chrámu, kde jsme včera večer zapálili svíčku za Radka, dnes ráno odjel Marek domů, aby stihl narození svého miminka. Život jde dál. ❤️

Posted by Trabantem napříč kontinenty on Sunday, August 11, 2024

Fanoušci by rádi uspořádali jízdu z nějakého, zatím nestanoveného, pražského parkoviště do Muzea trabantů v Nové Vsi pod Pleší. Předběžné datum události je určeno na 17. srpna.

Zprávu o úmrtí Radoslawa Jony zveřejnili cestovatelé v neděli na svých facebookových stránkách. „Radek byl takový mladší brácha. Umí vás strašně štvát, leze vám na nervy, když si připadáte, že vám ho pověsili rodiče na krk, abyste se o něj starali, a vy jen čekáte, co zase provede, ale pořád je to mladší brácha. Radek byl jediný skutečný punkáč Žlutého cirkusu, skutečný, protože on tak žil pořád,“ stojí v příspěvku.

Příčina úmrtí zatím není známa. „Ne vždy zvládal boj se svými démony, ale bylo mu teprve 38 let. Čekáme na zprávy z Polska a vzpomínáme na něj,“ uvedli cestovatelé.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pozor na cestování s nohama na palubní desce. Stehenní kost je jako kladivo, varoval expert

Tagy: