Charanzová o svém favoritovi: Šimečka je svěží vítr. Fico? Návrat do korupční minulosti

Místopředsedkyně Evropského parlamentu Dita Charanzová

Rozhovor s Ditou Charanzovou

Ve slovenských volbách jsou dva hlavní protivníci: Robert Fico a Michal Šimečka. Expremiér představuje návrat do minulosti, která nebyla růžová, ale plná korupčních kauz. Ve speciálním vysílání na CNN Prima NEWS ke slovenským volbám to uvedla místopředsedkyně EP Dita Charanzová (ANO). Tvrdí, že místopředseda Evropského parlamentu (EP) představuje nový styl politiky, svěží vítr. „Šimečka má moji plnou podporu,“ řekla doslova.

Šimečku zná Charanzová velmi dobře. „Nejen, že jsme oba místopřesedové EP, ale dokonce vedle sebe sedíme i při zasedáních. Měla jsem za čtyři roky možnost Michala velmi dobře poznat,“ konstatovala. Podle ní se jedná o velmi pracovitého, vzdělaného člověka, který má tah na branku. „Především je to člověk, který se nevzdává,“ zdůraznila europoslankyně.

Připomněla poslední volby v roce 2019, kdy se Šimečkovo Progresivné Slovensko (PS) o pár setin procenta nedostalo do parlamentu. „A Šimečka to nevzdal. Dál PS budoval – a vidíme na průzkumech, že se mu podaří uspět. Uvidíme, jestli to bude stačit na vítězství,“ pokračovala a zdůraznila, že Šimečka má její plnou podporu.

ČTĚTE TAKÉ: Zeman představil dva scénáře voleb: Pellegrini v obou vyhraje, je jako bohatá nevěsta

Navzdory tomu, že se Michal Šimečka do parlamentu tehdy nedostal, je v průzkumech považován za hlavního vyzyvatele Roberta Fica. „Myslím, že je to do jisté míry únava z domácích aktuálních politiků. Když se podíváme na dva hlavní protivníky – Fica a Šimečku, tak jsou to zástupci úplně odlišných světů,“ podotkla politička.

Fico podle ní představuje návrat do minulosti. „Upřímně řečeno do takové, která nebyla růžová. Byla to doba, kdy byly korupční kauzy, kdy byl zabit novinář Ján Kuciak se svojí partnerkou. Michal Šimečka zase představuje, řekla bych, nový styl politiky, takový svěží vítr na slovenské politické scéně,“ dodala Charanzová.

Tagy: