V Česku se konečně oteplí, předpovídá meteorolog. Jaké počasí bude o víkendu?

Jarní počasí v Česku

Meteorolog odhaduje víkendové počasí

Již brzy by v noci nemělo být pod nulou a z hor zmizí sníh. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to řekl meteorolog Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Rovněž prozradil, jak by mělo vypadat počasí o víkendu.

Češi si letos prošli větrným únorem, poměrně slunečným březnem a chladným dubnem. Nyní nedočkavě vyhlíží teplejší jarní dny.

„Letošní březen byl nadprůměrně teplý, nalákal nás. Pak přišel aprílový duben, tak to bývá. Zdá se ale, že se zimy v posledních letech oteplují a jara naopak ochlazují,“ zmínil Hanzlík ve vysílání CNN Prima NEWS.

Podle něj se Česko teplejšího jara dočká již brzy. „Sněhu a chladných rán se v následujících dnech už zbavíme. V noci by už nemělo být pod nulou a z hor zmizí sníh,“ předpověděl. A jaké počasí nás čeká o víkendu?

V neděli dorazí bouřky

V pátek bude zpočátku jasno až polojasno, během dne postupně oblačno až zataženo. Déšť a přeháňky jen ojediněle. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C. V sobotu se ještě více oteplí. „Sobota už by měla být převážně slunečná a jen s ojedinělými přeháňkami,“ dodal Hanzlík.

Jenže v neděli přijde zvrat. Kolem poledne a odpoledne se objeví četné srážky, místy i bouřky. Navíc se značně ochladí. Nejvyšší teploty meteorologové odhadují mezi 11 až 12 °C.

Tagy: