Po zranění v družině hrozila malému Kristiánovi amputace. Matka si stěžuje na postup lékařek

Chlapci hrozila amputace prstu kvůli špatně ostříhanému nehtu.

Chlapci hrozila amputace prstu kvůli špatně ostříhanému nehtu

Školákovi po nakopnutí míče v družině museli málem amputovat palec. Matka si stěžuje na postup lékařek v teplické nemocnici, které podle ní jejího syna špatně ošetřily. Nemocnice pochybení odmítá.

Sedmiletý Kristián ve školní tělocvičně kopl bez bot do míče. Nehet na noze se mu ale zanítil, a rodina se s ním proto vydala na urgentní příjem do teplické nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Nízká hladina testosteronu souvisí s obezitou, ukazuje průzkum. Jak se pokles u mužů projevuje?

„Tam mu to lékařka odstřihla, vyčistila a jeli jsme domů. Malej pak dostal bolesti,“ uvedla pro CNN Prima NEWS maminka chlapce Kristina Dušková.

I další den jim jiná lékařka v nemocnici prý řekla, že všechno je v pořádku a palec se brzy zahojí. „Než jsme ale dojeli domů, Kristián měl horečky, začal zvracet,“ dodala Dušková.

„Každým dnem mě to bolelo víc a víc,“ popsal Kristián.

Začaly se přidávat i nesnesitelné křeče. Praktický lékař tak Kristiána poslal na dětskou chirurgii do Ústí nad Labem, kde ho lékaři museli operovat. „Přišla ta nejhorší zpráva, že může přijít o část prstu. Já jsem se sesypala. K těm doktorům chodíme kvůli tomu, že jim věříme, ne aby to dopadlo takhle,“ poznamenala Dušková.

Žena podala trestní oznámení a současně i stížnost na postup lékařek nemocničnímu ombudsmanovi.

„Jedna to špatně vystřihla, že tam asi zůstal kus nehtu. A druhá paní doktorka mu nepodala antibiotika. Když jsem tam zpětně volala, tak ji to ani nezajímalo,“ sdělila Dušková.

Nemocnice nařčení odmítá

Nemocnice ale pochybení odmítá. „Bylo shledáno, že nedošlo v postupu při ošetření k pochybení. Antibiotika podána být mohla, nic tomu nebránilo, a proto jsme se mamince prostřednictvím nemocničního ombudsmana omluvili,“ uvedla Petra Roubíčková, mluvčí Krajské zdravotní.

Lékařům v Ústí se nakonec podařilo palec zachránit. „Touto cestou bych chtěla poděkovat ústecké nemocnici a jejich dětské chirurgii za jejich práci,“ zmínila Dušková.

Hojení postupuje rychle a Kristiánek by tak mohl už brzy odhodit berle.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Až 90 procent nádorů kůže způsobuje UV záření. Dermatoložka radí, jak se účinně chránit

Tagy: