Chvíle hrůzy české rodiny v Chorvatsku: Chlapce odnesl na moře vítr, záchranáři byli bezmocní

Chvíle plné děsu zažil v pondělí nezletilý Čech, který se na dovolené v Chorvatsku vydal na moře na paddleboardu. Po chvíli ho totiž začal od břehu unášet silný vítr. Jeho rodina přivolala na pomoc policii, záchranu ale komplikovaly nepříznivé podmínky. Mladíka dostali na břeh až po půl hodině, sdělila chorvatská policie na svém webu.

Nezletilého Čecha na paddleboardu začal unášet na moře silný vítr poblíž ostrova Ošljak. Jeho rodina zavolala policii, která se ihned vydala na místo, jak uvedla na svých stránkách.

Služební plavidlo se vydalo na pomoc ze zadarského přístavu Gaženice, záchranu však komplikoval silný vítr. Důležitá byla každá minuta, uvedli policisté. Kvůli nepříznivým podmínkám se jim nakonec chlapce podařilo dopravit na břeh až po půl hodině.

ČTĚTE TAKÉ: Pražské letiště čelilo výpadku informačních systémů. Nefungovaly informační tabule ani web

Podle zasahujících policistů byl mladík podchlazený a vystrašený. Vytáhli ho spolu s paddleboardem na palubu a pomohli mu dostat se do bezpečí. Po příjezdu do zadarského přístavu ho převezla sanitka do nemocnice.

Chorvatské záchranné služby v pondělí také pátraly po skupině čtyř Čechů, kteří se ztratili v horách. Po celodenním pátrání je našel vrtulník vyčerpané a dehydratované.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: České dráhy spustily projekt Jízdenka na léto. V Německu se dá jezdit vlakem ještě výhodněji

Tagy: