Čelní náraz autobusu s kamionem v Bolívii nepřežilo 22 lidí. Policie zveřejnila první teorie

Při nehodě autobusu na západě Bolívie zemřelo v sobotu 22 lidí a dalších 16 osob utrpělo zranění. Informovala o tom v neděli agentura EFE s odvoláním na bolivijskou policii. Mezi oběťmi je nejméně jeden občan Chile, pět Chilanů je mezi zraněnými.

Autobus společnosti Nordic Buss, který směřoval z bolivijského La Pazu do Chile, se v sobotu časně ráno místního času u města Patacamaya čelně srazil s nákladním autem. Podle policie je 18 obětí z autobusu a čtyři z auta.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná havárie u Otrokovic: Mladý řidič zemřel po čelní srážce osobního auta s kamionem

Příčina nehody zatím není jasná. Podle bolivijských médií ji zřejmě zavinil řidič kamionu, který předjížděl v místě, kde je to zakázané. Některá média uvádí, že policie prověřuje, zda nevezl kontraband.

Při silničních nehodách v Bolívii zemře každý rok na 1 400 lidí, uvedla EFE. Podobná nehoda jako v sobotu, kdy rovněž kamion narazil čelně do autobusu, se stala začátkem dubna. Zemřelo při ní 14 osob.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mladý hasič Zdeněk zemřel při nehodě. Byl můj syn v práci, řekl na pietní akci šéf sboru

Tagy:
policie autobus dopravní nehoda autonehoda Bolívie havárie Chile kamion nákladní automobil La Paz katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda