Noste prosím roušky, vzkázal z nemocnice odmítač koronaviru, který se nakazil

Chuck Stacey

Američan z nemocnice mění názor na koronavirus

Řada lidí měla a má na koronavirus jasný názor, že jde o nemoc srovnatelnou s běžnou chřipkou. Mezi ty se řadil i Američan Chuck Stacey. Alespoň tedy do chvíle než skončil v nemocnici a byl závislý na dávkách kyslíku. Ve videu na sociálních sítích nyní mění svůj názor a říká, že se mýlil ve svém úsudku. Navíc apeluje na lidi, aby i přes všechny těžkosti nosili roušky.

„Poslouchal jsem nesprávné lidi říkající nesprávné věci. Mýlil jsem se, hluboce jsem se mýlil,“ řekl Stacey poté, co se sám nakazil koronavirem. Kvůli těžkému průběhu nemoci musel Američan ležet v nemocnici, kde dostával kyslík v rámci oxygoterapie.

Dříve přitom tvrdil, že koronavirus je pouze „horší chřipečka“ a také si myslel, že nemoc nebude mít takový dopad. Po zkušenosti z první ruky však nyní otáčí a navíc vyzývá lidi k tomu, aby nosili roušky.

Sám Stacey nejprve nosil pouze obličejový štít, neboť dle svých slov trpí klaustrofobií a roušku na obličej si dát nemohl. Nyní vyzývá další klaustrofobiky k tomu, aby překonali problém s nošením roušek.

Američan je také rád alespoň za to, že koronavirem prý nenakazil moc lidí. Výjimkou může být pouze jeho manželka, ale možné také je, že koronavirus naopak dostal právě od ní. Žena na tom byla lépe, než její manžel, protože nemoc COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, zvládala léčit doma.

I Stacey už je nyní zpátky doma. Na svůj pobyt v nemocnici ale zřejmě jen tak nezapomene. „Jsem doma v bezpečí a zotavuji se. Bylo to utrpení,“ napsal na Twitteru.

Tagy: