Dívka se zastřelila při plánování pohřbu bratra. Během týdne přišla rodina z Texasu o dvě děti

Rodina během jediného týdne přišla o dvě děti.

Tragédie v americkém Dallasu

Dvě zastřelené děti oplakává rodina z amerického Dallasu. Tragické incidenty se odehrály jen pár dní po sobě. V obou případech sehrála roli nabitá zbraň v domě. Šestiletá dívka zemřela právě ve chvíli, kdy její matka plánovala pohřeb jejího čtrnáctiletého bratra, informovalo zpravodajství CBS News.

Dívka právě slavila své šesté narozeniny, když v pokoji svého zemřelého bratra našla nabitou zbraň. Udělala to nejhorší, co mohla. Vzala ji do ruky a pravděpodobně nešťastnou náhodou vystřelila. Způsobila si zranění, které nemohla přežít.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda v USA. Roční holčička bojuje o život, přišla o rodiče i sestru

„Vlastně jsem nevěděl, že je v domě zbraň. Jsem z toho v šoku. Pokud byla zbraň v tomto domě, měla být uložena na bezpečném místě, kde na ni nemohla dosáhnout nebo se k ní dostat. Takže jsem z toho velmi rozrušený a smutný,“ uvedl pro CBS News dědeček dívky Michael Key.

Minulý týden hovořila matka dívky Brittney Rossová s novináři o vraždě svého staršího dítěte, čtrnáctiletého syna Ah-Bralena. Ten byl zastřelen v bytě svého kamaráda. Policisté v souvislosti s případem zatkli jeho nezletilého kamaráda.

„Ah-Bralen byl tichý a vždycky se usmíval. Nebyl to žádný problémový kluk,“ vzpomínala na syna Brittney Rossová.

Policie v souvislosti se smrtí dívky vyslýchá devatenáctiletého Damara Sowelse. Ten přiznal, že do domu Rossových přinesl dvě střelné zbraně den před úmrtím dívky. Údajně je obě položil do jednoho z pokojů. Podle spisu Sowels zbraň, která dítě zasáhla, následně schoval do batohu, který ukryl v garáži. Mladík byl zatčen a obviněn z manipulace s důkazy.

Podobné incidenty nejsou v USA výjimkou

Bohužel v USA jsou případy úmrtí spojené s nezajištěnou zbraní časté, informovala stanice FOX 2 Detroit. Jen během letošního roku došlo hned k několika podobným incidentům. V polovině prosince zemřel pětiletý chlapec poté, co našel v prádelníku zbraň a začal s ní skákat na posteli, přičemž zbraň vystřelila. Dvouleté dítě se v říjnu zastřelilo nezajištěnou zbraní na čerpací stanici v Lansingu. A v červnu zas šestiletý chlapec omylem postřelil svého jedenáctiměsíčního bratra do obličeje a ramene.

„Musíte pochopit, že dítěti trvá jen minutu, než se dostane ke zbrani,“ poznamenal pro CBS News Dr. Daniel Guzman, který vede program Aim for Safety. Ten spočívá v tom, že chodí do škol a učí děti důležitosti bezpečnosti zbraní. Guzman provedl dokonce studii, kdy umístil v blízkosti děti hračky, vypadající jako zbraně, a sledoval, jak snadno se mohou dostat do rukou dětí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Emotivní zpověď moderátorky CNN. Přímo ve vysílání řekla, že má rakovinu prsu ve 3. stadiu

Tagy:
Krimi zprávy dítě krimi USA zbraň Texas Brittney Rossová