Významný nález v případu záhadného zmizení matky. Britská policie přišla s novými indiciemi

Případ záhadně zmizelé matky v britském hrabství Lancashire se možná chýlí ke konci. Nicola Bulleyová je od 10. ledna pohřešovaná poté, co se nevrátila z procházky se psem. Tamní policie v neděli, tedy více než měsíc od jejího zmizení, informovala o nálezu těla, které by mohlo patřit právě jí. V nejbližších dnech proběhne jeho identifikace.

Matka dvou dětí zmizela poté, co své dcery doprovodila do školy a šla na každodenní procházku s fenkou Willow. Její mobil byl nalezen na lavičce u řeky Wyre, kterou policie následně prohledávala. Byla ovšem kritizována za to, že pracuje hlavně s tezí, že Nicola skončila právě v řece.

I přes nedostatečné zajištění důkazů a mnohá pochybení, o kterých jsme informovali dříve, měla policie nakonec možná pravdu. V neděli byla totiž párem užívajícím si klidnou procházku přivolána k břehu řeky, kde leželo tělo. „Jel jsem podél řeky asi míli (přes 1,6 kilometru), pak jsem na náplavce spatřil muže a ženu se dvěma policisty a slyšel jsem, jak se baví o něčem, co mělo být v porostu u řeky,“ řekl pro Daily Mail svědek, který místem projížděl v době hlášení.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily tragédie v Předlicích: Policie má tři verze. Rodiče s dětmi se ocitli v pasti

Roli mohl hrát i alkohol

Policie zároveň zveřejnila nečekanou informaci, podle níž měla mít Nicola problémy s alkoholem, způsobené perimenopauzou a vysazením hormonálních léků. Své kroky pak policie podle BBC hájila tak, že chtěla předejít spekulacím o příčině její smrti. „Lidé tam venku neustále spekulují, a dokonce i vyhrožují,“ potvrdila pro BBC rodina pohřešované, která postup policie schvaluje.

V nejbližších dnech bude Paul Ansell, partner Bulleyové, požádán o identifikaci. „Závisí na stavu těla, zda jej bude možno identifikovat vizuálně. Následně přijdou na řadu její osobní věci, šperky a vzorky DNA,“ řekl pro Daily Mail Hamish Brown, bývalý inspektor Scotland Yardu. V příštích dnech by tak záhada, která významně rezonuje celým městečkem St. Michael's on Wyre, mohla dojít ke svému, byť tragickému, rozluštění.

Tagy: