Večírek učitelek ze školky na Domažlicku skončil intoxikací. Míchat měly HHC a alkohol

Firmy se zbožím obsahujícím HHC se hromadně zbavují zásob.

Učitelky ve školce to přehnaly s HHC

Policisté od pátečního večera vyšetřují intoxikaci tří osob v mateřské škole na Domažlicku. Údajně mělo jít o učitelky, všechny skončily v péči záchranářů. Policisté zjišťují, jak a čím se otrávily, informoval krajský policejní mluvčí Ondřej Hodan.

V mateřské škole v Holýšově na Domažlicku se v pátek večer konal večírek. Po skončení pracovní doby si zde užívalo asi deset lidí, přičemž někteří z nich to zřejmě přehnali s alkoholem a dalšími látkami. „Od včerejšího večera se zabýváme případem intoxikace tří osob. V současné době se zabýváme tím, jak a čím k intoxikaci došlo,“ uvedli v sobotu policisté.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Svlékání i výzva k incestu. Praktiky české sekty děsí, „mimozemský“ vůdce čelí obviněním

Podle informací CNN Prima NEWS si ženy, posilněné alkoholem, daly HHC. Pravděpodobně to byla jejich první zkušenost s touto látkou, a proto neodhadly množství. Po tom, co chemický koktejl začal účinkovat, jednoduše zpanikařily. „Záchranáři na místě zasahovali, z místa transportovali tři osoby, všechny do spádových nemocnic,“ sdělil mluvčí záchranářů.

Redakcí oslovený prodejce HHC výrobku řekl, že není možné, aby se dospělý člověk touto látkou předávkoval, ovšem pokud ji konzumuje v rozumné míře. „Pokud se někdo například na oslavě v alkoholovém opojení rozhodne vyzkoušet látku jako je HHC, rozhodně to není dobrý nápad,“ míní prodejce. V kombinaci s alkoholem se totiž mohou dostavit nežádoucí účinky.

Stát zařadil kanabinoidy HHC, HHC-O a THCP na seznam zakázaných návykových látek poté, co se začaly objevovat případy dětí, které třeba po požití cukrovinek s HHC skončily v nemocnici. Zákaz prodeje začal platit od 6. března. Za držení látky hrozí pokuta až 15 tisíc korun, při velkém množství až osm let vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální bitka dětí na Karlovarsku. Útočník kopal chlapce do hlavy, ostatní si to natáčeli

Tagy: