Člen ochranky smrtelně zranil hokejového fanouška. Ve vězení stráví pět let

Člen ochranky praštil hokejového fanouška, ten zemřel.

Smrt hokejového fanouška

Vrchní soud v Olomouci poslal na pět let do vězení bývalého člena ochranky havířovského hokejového klubu. Ten předloni jedinou ranou srazil k zemi opilého fanouška, který na následky zranění zemřel v nemocnici. Krajský soud přitom v září mladíkovi uložil pětiletou podmínku. Státní zástupce se tehdy proti rozhodnutí odvolal. Současný rozsudek už je pravomocný.

Předloňský hokejový zápas Havířova s Frýdkem-Místkem skončil smrtí fanouška. Pětačtyřicetiletého muže tehdejší člen ochranky David Slonka vyvedl po druhé třetině ze stadionu ven a pak jej praštil.

Opilý fanoušek po ráně upadl nešťastně na zem a následně zemřel v nemocnici na krvácení do mozku. Slonka se u soudu hájil tím, že mu fanoušek nadával a vyhrožoval. Svého činu bývalý člen ochranky litoval.

„Obžalovaný při zajišťování pořadatelské služby nečekaně a razantně udeřil poškozeného otevřenou dlaní do hlavy. Poškozený upadl a poté zraněním podlehl v nemocnici na základě krvácení do mozku,“ konstatoval mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Stanislav Cik. „Byl to dobrý kamarád. Každý o něm mluví, že to byl opilec, ale nebyl,“ uvedl jeden z přátel oběti.

Státní zástupce se odvolal

Od Krajského soudu v Ostravě odešel útočník s pětiletou podmínkou. Nejednalo se ale o konečný rozsudek. Státní zástupce Jaroslav Kouřil totiž podal odvolání proti podmíněnému trestu. Slonka si podle něj zasloužil daleko přísnější.

„Zde nebyly žádné mimořádné okolnosti, které by opravňovaly soud snížit trest pod dolní hranici zákonné trestní sazby,“ zmínil Kouřil. Vrchní soud nakonec odvolání státního zástupce vyhověl. Slonka tak stráví za mřížemi pět let. Úterní rozsudek už je pravomocný.

Tagy: