CNN: Smích, migrace a „Kamalanomika“. Trump už našel taktiku, jak útočit na Harrisovou

Exprezident Donald Trump po prvotní palbě na všechny strany našel citlivá místa demokratky Kamaly Harrisové, která chce využít v kampani. Patří mezi ně ekonomický vývoj, migrace nebo viceprezidentčin smích. Americká CNN ale zpochybňuje, zda se Trump dokáže těchto témat konzistentně držet.

Když Kamala Harrisová vystřídala Joea Bidena na pozici hlavní prezidentské nominantky Demokratické strany, přišel Trump o veškerou munici. Roky stavěl svou kampaň primárně proti Bidenovi a na Harrisovou tolik rétorických nábojů neměl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump, Harrisová, Vance nebo Walz. S kým se shodnete v názorech na Ukrajinu nebo migraci?

První dny po rošádě v srdci Demokratické strany proto Trump pálil na všechny strany a snažil se Harrisovou vykreslit v těch nejhorších barvách. Teď ale podle CNN Trump našel hlavní témata, skrz která chce na demokratku útočit. Pokud se jich bude nadále držet, budou tvořit páteř jeho finální kampaně.

Kamala = Biden?

Jednou z hlavních rétorických strategií, kterou Trump používá, je záměrné zaměňování činů Bidena a Harrisové. Exprezident o vládě Spojených států začal mluvit jako o administrativě Harrisové, nikoli Bidenově, ačkoli dříve se o viceprezidentku příliš nezajímal.

Teď jakákoli selhání americké vlády (smyšlená či reálná) hází Trump na hlavu Harrisové. Viceprezidentku viní i ze špatného ekonomického vývoje – právě ekonomika je totiž pro Američany zásadní téma a Trump to dobře ví. Pro americkou ekonomiku pod domnělou vládou Harrisové už Trump má i vlastní označení „Kamalanomika“.

„Trump také vykresluje Harrisovou jako přeběhlici, která ustoupila od svých dřívějších postojů v oblasti energetiky a zdravotnictví, ale která by se v případě zvolení vrátila k tomu, co označuje za její radikální minulost,“ napsal web CNN.

Migrace znovu ovlivňuje volby

Jako už tradičně Trump využívá silných migračních vln, které se tříští o hranici Mexika a Texasu, ve své politické kampani. Vyvolává v posluchačích dystopický dojem, že Harrisová v případě zvolení přetvoří Spojené státy v zemi imigrantů a kriminálníků.

Ostatně i někteří další republikáni dali Harrisové přezdívku „hraniční car“, čímž odkazují na její smířlivou migrační politiku.

Trump se ale také opírá do vnějších vlastností Harrisové. Vadí mu, že je žena, ještě k tomu s jamajskými a asijskými kořeny. Zpochybňuje, že je skutečná Afroameričanka.

Zdaleka nejvíce mu ale vadí smích Harrisové. Do něj se obouvá pravidelně a ostře. Trumpovi se nelíbí, když se Harrisová směje, ani když se nesměje. Exprezident se ve středu objevil na politickém mítinku v Severní Karolíně a o „šíleném“ smíchu Harrisové se znovu nezapomněl zmínit.

„Co se stalo s jejím smíchem? Ten smích jsem neslyšel už asi týden. Proto ji asi nepouštějí před publikum,“ utahoval si Trump ze smíchu své sokyně.

Podle NBC News to nebyl jediný osobní útok. Harrisovou a Bidena označil za hloupé lidi a demokratického kandidáta na viceprezidenta Tima Walze pak rovnou za „klauna“.

VIDEO: Rozhovor Trumpa s Muskem narušil zřejmě útok hackerů. Exprezident vyprávěl o atentátu

Tagy: