Co chystá vláda v energetické krizi? Sledujte Fialův mimořádný projev na CNN Prima NEWS

Premiér Petr Fiala (ODS)

Hlavní televizní kanály a Český rozhlas odvysílají v neděli projev premiéra Petra Fialy (ODS) k aktuálním krokům vlády v energetické krizi a výhledu na zimu. Vystoupení šéfa vlády sledujte na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku od 20:05.

Premiér se v projevu zaměří na aktuální kroky vlády v energetické krizi a na výhled na zimu.

Sněmovna v pátek projednává návrh kabinetu na stanovení maximálních cen plynu a elektřiny pro menší odběratele. Vláda připravila i pomoc firmám. Podle opozice přichází kabinet s opatřeními pozdě, k tomu je má za nedostatečná.

Projev odvysílá Česká televize, Nova, Prima a Český rozhlas. Vzhledem k plánované účasti premiéra na ceremoniích spojených s pohřbem britské panovnice Alžběty II. bude předtočený. Premiér k lidem promluví jen pět dní před komunálními a senátními volbami.

Naposled takto Fiala vystoupil 22. června, těsně před převzetím českého předsednictví Evropské unii. Mimo jiné tehdy uvedl, že vláda chce mít v blízké budoucnosti pod kontrolou celou síť tuzemských klíčových elektráren, tedy vlastní výrobu elektřiny, a že dosáhnout energetické suverenity chce do pěti let. Slíbil tehdy, že vláda domácnostem a firmám pomůže se zvládnutím drahých energií.

Tagy: