Po přepadení amnesie a boj o život. Politik Hyský promluvil o dramatu ve Štrasburku

Politika Martina Hyského (ČSSD) z Vysočiny přepadli na podzim ve Francii. Skončil s vážným zraněním v nemocnici a nepamatuje si dva týdny svého života. Redakci CNN Prima NEWS se s ním podařilo natočit rozhovor, ve kterém popisuje dramatické okolnosti říjnového přepadení ve Štrasburku, při kterém přišel o peněženku s doklady a kreditními kartami.

Hyský odcestoval loni na podzim do Štrasburku na čtyřdenní kongres samospráv Rady Evropy. Ubytoval se v hotelu a stihl první den jednání. Poté si již na nic nepamatuje.

„Mám půl dne výpadek paměti a následnou zhruba 14denní amnesii. Pamatuji si až poslední v nemocnici ve Štrasburku a následný převoz do nemocnice v Jihlavě,“ svěřil se redakci CNN Prima NEWS. Jak k přepadení došlo, netuší. Přestal se ozývat rodině a nikdo nevěděl, co se s ním stalo. Do pátrání po politikovi se tak zapojila policie – úspěšně. Hyského nalezla ve vážném stavu v nemocnici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Statečný prodavač z Jičínska se pistole nezalekl. Před ozbrojenými lupiči pokladnu uchránil

„Lékaři napsali, že jsem byl pravděpodobně napaden tělesnou silou. Na dvou místech jsem měl zlomeninu lebeční kosti a krvácení do mozku,“ popsal webu iDNES.cz politik. Záchranáři museli použít defibrilátor, následně byl připojen na umělou plicní ventilaci. „Můžu říct, že mi francouzské zdravotnictví zachránilo život,“ podotkl Hyský.

Jak přiznal reportérce CNN Prima NEWS, ví, že vyšetřování ve Francii stále probíhá. „Netuším ale jak. Ze zprávy od ošetřujícího lékaře ze Štrasburku pouze vím, že incident policie stále šetří,“ pokračoval. Po napadení, kdy mu byly odcizeny doklady a kreditní karty, se stále vyrovnává se zdravotními následky. „Vypadla mi některá jména například těch, které jsem dlouho neviděl. Občas mám problém vzpomenout si na některé termíny,“ doplnil a jako příklad uvedl slovo defibrilátor. Také se mu lehce zhoršil zrak.

Tagy: