Cybertruck pro Kadyrova? Musk odmítá, že by čečenskému vladaři daroval futuristický vůz

Nejbohatší muž světa Elon Musk má nebývalý vliv.

Milan Mikulecký o bojích mezi Ukrajinci a Rusy v Kurské oblasti

Jeden z nejbohatších lidí světa Elon Musk odmítá, že by daroval futuristický elektromobil Cybertruck čečenskému vládci Ramzanu Kadyrovovi. Miliardář to uvedl na své sociální síti X. O dárku přitom informoval sám vládce z Grozného, který si na něj nechal namontovat kulomet a sliboval, že jej pošle na Ukrajinu pomoci ruským silám. Mimo to Kadyrov pozval Muska na návštěvu Čečenska.

Kauzu rozpoutal čečenský prezident Kadyrov videem, které umístil na sociální síti Telegram. Ukazuje v něm vozidlo Cyberbeast – vrcholovou verzi elektromobilu Cybertruck od Tesly, který má tři motory a sílu 845 koní.

ČTĚTE TAKÉ: Kadyrov vyzbrojil Cybertruck kulometem, chce ho poslat na Ukrajinu. Muska pozval do Čečenska

„Měl jsem to potěšení si tuto novou technologii vyzkoušet a přesvědčil jsem se, že ne náhodou se jmenuje ‚Cyberbeast‘. Jsem si jistý, že tato bestie bude pro naše bojovníky velmi užitečná,“ hodnotí schopnosti elektromobilu na videu čečenský vládce. Zároveň uvedl, že vůz, který doplnil o kulomet na zádi, má v plánu poslat do války na Ukrajině.

Kadyrov rovněž tvrdil, že futuristický vůz měl dostat jako dárek od nejbohatšího muže světa Muska. Tato informace byla mnohými převzata a šířila se po sociálních sítích.

Pak na ni ale zareagoval sám šéf Tesly. „Jste opravdu tak retardovaní, abyste si mysleli, že jsem dal Cybertruck ruskému generálovi? To je úžasné. Další ukázka, jak média lžou,“ napsal na sociální síti X Musk, když reagoval na vzkaz novináře Setha Abramsona.

Kadyrov ve zmíněném videu Muska mimo jiné vychvaloval, když ho prý má za „nejskvělejšího génia své doby“. Navíc jej přímo pozval k návštěvě Čečenska, přestože je rodilý Jihoafričan americkým občanem. „Nemyslím si, že by ruskému ministerstvu zahraničí taková cesta vadila. Přijmu vás jako svého nejdražšího hosta! A samozřejmě čekáme na vaše budoucí výrobky, které nám pomohou dokončit speciální vojenskou operaci,“ vzkázal Muskovi čečenský autoritář.

Kadyrov patří mezi přívržence ruského prezidenta Vladimira Putina. Moc v Čečensku, které bylo k Rusku v minulosti násilně připojeno, drží už pěknou řádku let. Před ním tam vládl jeho otec Achmat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump řekl o Harrisové, že je krásná. Pak se tomu vysmál a prohlásil, že on je hezčí

Tagy: