Trump řekl o Harrisové, že je krásná. Pak se tomu vysmál a prohlásil, že on je hezčí

Trump na mítinku v Pensylvánii

Trump řekl, že je krásnější než Harrisová

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump dál roztáčí spirálu osobních útoků vůči demokratické sokyni Kamale Harrisové. Na předvolebním mítinku ve Wilkes-Barre v Pensylvánii se znovu opřel do jejího vzhledu a prohlásil, že on sám je krásnější než Harrisová.

Volební bitva mezi Trumpem a Harrisovou vrcholí a prostor už není jen na racionální témata – migrace, daně, války, potraty – ale také na osobní útoky. Trump v minulosti opakovaně kritizoval smích americké viceprezidentky. V napadání jejích vnějších vlastností ale pokračuje.

ČTĚTE TAKÉ: „Není chytrá,“ zaútočil Trump na Harrisovou. Obvinil ji ze zneužití justice i vysoké inflace

Minulý týden v rozhovoru s miliardářem Elonem Muskem prohlásil, že je Harrisová „krásná“ žena. Bylo to ale zřejmě míněno v ironickém kontextu, když reagoval na obálku časopisu Time, na které byla právě demokratická kandidátka na prezidentku. Upozornil na to web Politico.

O víkendu pak Trump vystoupil na předvolebním mítinku v Pensylvánii a znovu byla řeč o kráse. Tentokrát ale exprezident svůj názor na političku úplně otočil.

„Říkají, že její největší výhoda je, že je krásná. Hm, to mě nikdy nenapadlo. Vypadám lépe než ona. Jsem hezčí člověk než Kamala,“ vtipkoval Trump před voliči.

Podle webu Newsweek exprezident využívá osobní útoky na Harrisovou naprosto cíleně, protože se domnívá, že je to na místě. Což sám novinářům přiznal na tiskové konferenci v New Jersey.

„Myslím, že mám právo na osobní útoky,“ prohlásil Trump bez obalu. „Nemám k Harrisové velký respekt. Nemám příliš velkou úctu k její inteligenci a myslím si, že by byla příšernou prezidentkou,“ uvedl.

Urážky a komolení jména

Kromě smíchu a krásy Trump v minulosti zpochybňoval také původ Harrisové. Nevěří, že je pravou Afroameričankou. Viceprezidentka má sice indické a jamajské kořeny, narodila se ale v USA, což je podmínka pro možnost kandidovat na prezidentku.

Trump také často komolí jméno své sokyni a využívá ho v nejrůznějších konotacích. Ekonomiku pod správou Harrisové například nazývá „Kamalanomikou“. Demokratickou oponentku často označuje slovem „Kamabla“. Případně využívá přízviska „smějící se Kamala“ nebo „lživá Kamala“.

Republikán pak o viceprezidentce často říká, že není příliš inteligentní a že na politickém spektru zastává názory radikální liberálky.

Po odstoupení Joea Bidena z kampaně začal Trump navíc šířit teorii, že šlo o nemístný převrat, při kterém Harrisová údajně kandidaturu prezidentovi „ukradla“. Trump se tak dostal do bizarní situace, kdy se vlastně Bidena zastává. Republikán totiž tvrdí, že je Biden naštvaný a že nenávidí Harrisovou.

Web ABC News si všiml, že během vášnivého Trumpova proslovu ve Wilkes-Barre odešla z arény podstatná část posluchačů. Americké médium navíc upozornilo, že Trump bojuje s účastí na svých mítincích, a to od té doby, co byl terčem neúspěšného atentátu. Někteří voliči se na jeho mítinky zkrátka bojí chodit, což samozřejmě nijak nevylučuje možnost, že pro něj v listopadu budou hlasovat.

Americký web také poznamenal, že Harrisová na Trumpovy osobní útoky reaguje jen velmi omezeně. Tým demokratické kandidátky pouze zkritizoval exprezidenta za to, že se uchyluje ke lžím a nadávkám. Na mítinku v Pensylvánii ale prý nezaznělo nic nového.

„Další volební setkání, stejná stará show,“ zaznělo z demokratického tábora.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozhovor Trumpa s Muskem narušil zřejmě útok hackerů. Exprezident vyprávěl o atentátu

Tagy:
krása kritika útoky USA Donald Trump Kamala Harrisová Americké volby 2024