Dabér o Brendě z Beverly Hills: K áčkovým rolím se nedostala. Kdo ze seriálu prorazil?

Shannen Doherty

Zemřela herečka Shannen Dohertyová

Herečka Shannen Dohertyová navždy zůstane v paměti fanoušků jako Brenda z legendárního seriálu Beverly Hills 90210. Podle předního českého dabéra a režiséra Filipa Jančíka se Dohertyová bohužel nikdy v Hollywoodu nedostala k „áčkovým“ rolím. Ve vysílání CNN Prima NEWS také zavzpomínal na dabování jednoho z nejslavnějších seriálů devadesátých let. Sám se postaral o hlas Dylana. Dohertyová 13. července ve věku 53 let podlehla rakovině.

„Když se řekne Shannen Dohertyová, tak se mi samozřejmě jako první vybaví postava Brendy z legendárního seriálu Beverly Hills 90210,“ uvedl Jančík. „Ve své době to byl nový typ seriálu,“ popsal dabér. „Bylo to výborně napsané. Každý dospívající v té době si mohl v seriálu najít svého člověka,“ zavzpomínal dabér, jenž namluvil Dylana.

ČTĚTE DÁLE: Zemřela Shannen Dohertyová. Hvězda Beverly Hills 90210 prohrála boj s rakovinou

Postavu Dylana hrál někdejší dívčí idol Luke Perry, jenž zemřel na mozkovou mrtvici v roce 2019. „Smrt Lukea Perryho byla pro mě velkým překvapením. Bylo to náhlé. Oproti tomu v případě Dohertyové jsme věděli, že se dlouho potýkala se zákeřnou nemocí,“ připomněl Jančík. „Je smutné a zvláštní, že jak Perry, tak Dohertyová zemřeli oba v mladém věku,“ dodal.

Zároveň se zamyslel nad osudy dalších protagonistů seriálu Beverly Hills. Podle Jančíka se nikomu z nich nepodařilo zcela naplnit svůj umělecký potenciál. „Nejlépe se asi prosadila Tori Spellingová, ale ta to asi nemusela tolik řešit. Její tatínek patřil mezi nejvýznamnější producenty Hollywoodu,“ poznamenal Jančík na adresu Donny.

Dohertyová zemřela na rakovinu prsu v sobotu 13. července ve věku 53 let. Půvabné herečce byla rakovina poprvé diagnostikována v roce 2015. V roce 2017 nastala u herečky remise, bohužel se však rakovina po dvou letech vrátila, a to ve čtvrtém stádiu. Minulý rok pak herečka informovala, že se jí zákeřné onemocnění rozšířilo do mozku a později i do kostí.

Již v dubnu se oblíbená herečka připravovala na smrt. Ve svém podcastu prozradila, že se zbavuje majetku, přičemž vyklízela sklady a domy, aby měla její matka co nejméně starostí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kdo byl střelec, který se pokusil na mítinku zabít Trumpa?

Tagy:
film společnost Hollywood herec celebrity hodnoty Luke Perry Beverly Hills 90210 Brenda Walsh Tori Spellingová Filip Jančík umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika