Bartošák mě napadl, tvrdí jeho otec. Vždyť jsi ho mlátil jak žito, zastala se matka gólmana

Hokejový brankář Patrik Bartošák je znovu v problémech. Podle informací webu iSport.cz měl před svědky fyzicky napadnout svého otce Dušana. Případem se zabývá policie. Reprezentační gólman vinu popírá. Zastala se ho i jeho matka Andrea Bonková. Ta naopak z fyzického násilí viní svého bývalého manžela, kterého označila za parazita.

K incidentu mělo dojít v obytném domě v ostravské čtvrti Heřmanice. „Byli jsme domluvení, že budeme hlídat vnuka. Než jsem tam jel, volal mi otec jeho ženy, že Patrik asi v něčem zase lítá, že mají strach. Jestli bych mu otcovsky nedomluvil,“ líčil podle webu iSport.cz brankářův otec.

Dle jeho výpovědi mělo poté dojít k fyzickému napadení. „Snažil jsem se mu domluvit a dopadlo to tak, že mě chytnul pod krkem, vláčel mě celou chodbou a fláknul se mnou o protější sousedovy dveře,“ tvrdil Dušan Bartošák.

Prý to nebylo poprvé, kdy jeho syn napadl někoho z rodiny. Proto případ ohlásil na policii. „Kdybych ho kryl, snažil se to ututlat nebo bagatelizovat, tak jsem do budoucna zodpovědný za to, kdyby se někomu stalo něco horšího. To už nechci. Špatně se mi o tom mluví, ale nejde to jinak,“ dodal. Zcela jiný příběh však popisuje Andrea Bonková – matka Patrika a Dušanova exmanželka.

„Tohle pustí do novin muž, který zmiňované ‚neposlušné‘ dítě po příchodu z hospody vytáhl z postele a zmlátil jak žito. Chlap, co zbil před malými dětmi svou manželku, která se s ním rozváděla, a vzápětí prosil, ať to nikde nehlásí, aby se nikdo nedozvěděl, jaký je ubožák,“ napsala sestra úspěšného hokejisty Radka Bonka.

Podle ní Dušan Bartošák dlouhé roky týral své nejbližší jak fyzicky, tak psychicky. „Byl, je a bude největší loser, kterého znám. Parazit a nula,“ dodala Bonková. Z fyzického násilí v minulosti viní svého otce i hokejový brankář. Dušan Bartošák tato nařčení odmítá.

Problémový brankář

Patrik Bartošák se naopak odmítá vyjádřit k nynějším otcovým obviněním, jak uvedl brankářův právník Petr Kausta. „Psychické rozpoložení svého otce nebude mediálně komentovat. Dosud ze strany policie nebyl kontaktován a je připraven podat vyjádření k obviněním svého otce. Po ukončení vyšetřování přistoupí pan Patrik Bartošák k právním krokům vedoucím k očištění svého jména,“ upřesnil.

Nejde zdaleka o první mediální kauzu, ve které Patrik Bartošák figuruje. Muž, který Česko reprezentoval na hokejovém mistrovství světa i dvou olympiádách, byl v listopadu 2017 v zámoří obviněný a nakonec i odsouzený za domácí násilí. Tehdy surově napadl svou americkou přítelkyni.

V listopadu 2019 zase svým autem zastavil na benzínové pumpě poblíž svého bydliště a pod vlivem alkoholu a drog se chtěl pokusit o sebevraždu. Tu předem ohlásil svým známým, kteří zalarmovali policii. Bartošák poté skončil v psychiatrické léčebně v Opavě.

Tagy:
Policie ČR matka násilí domácí násilí krimi napadení hokej Patrik Bartošák Andrea Bonková Dušan Bartošák